30 Ağustos 2017 Çarşamba

Zulmün Olduğu Her Yerde Direniş Var; Tarsus Cezaevi'nde 3 kadın 13 gardiyanın işkenceli saldırısına uğradı..!

Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde işkence ve darp olaylarının da ardı arkası kesilmiyor. Cezaevinde yeni bir işkence yaşandığı öğrenildi. Cezaevinde tutsak bulunan kardeşi Fatma Gökkan'la görüşen Veysel Gökkan'ın aktardığına göre; 3 kadın tutuklu, 13 gardiyanın saldırısına maruz kaldı.
Direnişe karşı işkence
Daha önceki bir saldırıdaki darp izleri dururken, iki üç gün içinde tutsakların tekrar darp edildiklerini aktaran Veysel Gökkan, tutukluların darp raporu almalarına da izin verilmediğini dile getirdi. Tutukluların kararlı duruşları karşısında şiddetin dozunun da bir o kadar arttığını ifade eden Gökkan, kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, kadın tutsakların ‘ölüm pahasına teslim olmayacaklarını’ aktardıklarını söyledi.
IŞİD’lilerle aynı saatte görüşe çıkarıyorlar
Öte yandan Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevinde siyasi tutuklular açık görüşe çıkmayacaklarını aileler aracılığıyla açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: “Cezaevi yönetimi bizi DAİŞ’lilerle aynı saatte ve aynı salonda görüşe çıkarıyorlar. Biz onlarla aynı salonda görüşe çıkmak istemediğimiz için görüşe çıkmayı reddediyoruz.”