26 Ağustos 2017 Cumartesi

“Terörist’ değil, onurlu kamu emekçileriyiz!”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi emekçilerin, KHK’larla ihraç edilmelerine karşı İstanbul’da başlattıkları direniş devam ediyor. Bugün de 14.00-16.00 saatleri arasında Kadıköy Altıyol ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemleri gerçekleştirildi.
Kadıköy
Saat 14.00’te Altıyol’da buluşan emekçiler alana “OHAL kaldırılsın KHK iptal edilsin” pankartını astılar. “Haksız hukuksuz ihraçlara hayır! İşimizi geri alacağız!” pankartı da alanda yer alırken, açlık grevinin 171. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları da alana konuldu.
Bugünkü eylemlerine basın açıklamasıyla başlayan direnişçiler “İşimizi geri alacağız!”, “Nuriye, Semih yalnız değildir!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarını haykırdılar. Basın açıklaması ise direnişçi kamu emekçisi Mehmet Sarı tarafından okundu. İktidarın darbeyle mücadele yalanıyla kendisine muhalif kamu emekçilerini ihraç ettiğine dikkat çekilen açıklamada, saldırılara karşın teslim olunmayacağı vurgulandı. Açlık grevinin 171. gününde olan
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılmaları istenen açıklamada, Eğitim Sen Genel Merkez MYK üyesi Ebru Yiğit’in ve sendikal faaliyetlerinden dolayı tutuklu olan tüm KESK’lilerin de serbest bırakılmaları istendi. Açıklama “Bizi iktidarın kölesi yapamayacaksınız ve hakkımızı alana kadar direneceğiz. Asla ne AKP’nin ne de başka bir iktidarın memuru olmayacak ve işimize mutlaka geri döneceğiz” ifadeleriyle sona erdi. Açıklamanın okunmasının müzik yayınıyla beraber imza toplandı. Direnişçiler aralıklarla konuşmalar yaparak iktidarın “terör” demagojisini de teşhir ettiler.
Bakırköy
Eş zamanlı olarak Özgürlük Meydanı’nda da buluşan direnişçiler buraya da işlerini geri istediklerini belirten pankartların yanı sıra Gülmen ve Özakça’nın fotoğraflarını yerleştirdiler. Direnişçiler burada yaptıkları açıklamada ise direnişlerinin 27. haftasının sonuna geldiklerini hatırlattılar. Haksız şekilde ihraç edildiklerini ifade eden direnişçiler, AKP’li milletvekillerinin yakınlarının ise işlerine iade edildiğine dikkat çektiler. “AKP’li değilsen artık kamuda iş yok” mesajının verildiğini ifade eden direnişçiler, iktidarın “terör” demagojisini teşhir ettiler. İktidarın IŞİD, El Nusra gibi cihatçı çetelere “terörist” diyemediğine dikkat çeken direnişçiler, çetelere TIR’larla gönderilen silahları hatırlattılar. İktidarın kendi yasalarını dahi tanımadığını söyleyen direnişçiler, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar.