24 Ocak 2017 Salı

AKP'NİN Cazibe Merkezleri Sermayeye Kaynak Yaratma Amaçlıdır..!

Faşist AKP diktatörlüğünün Kürt halkını yönelik kirli savaş ve saldırıları sürerken, katliamlar bölgesin Kürdistanı sermaye için kar cennetine dönüştürmeyi hedefleyen “Cazibe Merkezleri Programı” tanıtım toplantısı yapıldı.
T.C devletinin Kürt ulusuna yönelik kirli savaş ve katliamların ardından ikiyüzlüce bölgeyi sermaye için kar cennetine dönüştüreceğini açıklamış, bu kapsamda “Cazibe Merkezleri Programı”nı hayata geçirmişti.
11 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan programa ilişkin bugün tanıtım toplantısı yapılırken sermayenin uşağı sarayın kuklası başbakan Yıldırım da toplantıda boy göstererek yalanına ve iki yüzlüğe devam etti.
AKP temsileri Kürt halkını yönelik sürdürdüğü kirli savaşı “terör” demagojisi ile meşrulaştırmaya çalışırken, durumu fırsatta çevirmek için Kürdistan'a sermayenin akıtmak için düşmeye bastılar. Tanıtım toplantısında konuşan Yıldırım da bu yönde demagojiyi sürdürerek “teşvik”, “yatırım”, “kalkınma” yalanlarıyla hunharca bodrumlarda katlettiği, kitlesel , göçe zorladıkları bölge halkını aldatmaya devam ediyorlar .
AKP faşizmi bir yandan bölgede kirli savaş saldırılarını sürdürürken öte yandan, “cazibe merkezleri programı” ile 23 ilde yapılacak “yatırımlar” hakkında kimi bilgilere yer verildi. “Gayet yoğun ve güzel bir ilgi var” diyerek sermayenin kirli savaş ile neyi amaçladığını bir kez daha gözler önüne seren Yıldırım şunları söyledi:
“23 il için müracaat sayısı bin 200. Toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400. Şu ana kadar ön talep toplamada teklifler bu düzeyde. Bunların dökümüne gelirsek üretim ve imalatla ilgili olanları yaklaşık 13 milyar. Diğer kısmı da hizmet sektörüyle ilgili talepler.”
İşçi ve emekçiye kirli savaş ve faşist baskıyı reva gören AKP faşizmi öte yandan sermayeye teşvik ederek Kürdistanın yer altı yer üstü zenginliklerini yağmalamayı hedefliyor.
Bir yandan işçilerin haklarını gasp edip kirli savaş ve baskı politikalarıyla emekçiler üzerindeki hegemonyalarını pekiştiren, öte yandan da sermaye için kesenin ağzını sonuna kadar açan AKP hükümetinin teşviklerine ilişkin de konuşan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
“Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek, faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek. Diyelim ki faiz oranı 10'sa yarısını devlet karşılayacak, KOBİ'lere uygulanan sistem gibi. Üretim tesislerini büyütmek, yenilemek, işini geliştirmek isteyenlere de ayrıca destek verilecek. Çağrı ve veri merkezi kurmak isteyenlere yatırım desteği verilecek. Desteklerde öz kaynak yüzde 30, kredi yüzde 70. Cebinden 30 lirayı sen koyacaksın, devlet de 70 lirasını verecek.
“Organize sanayi bölgesi parselleri, büyükşehirlerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, diğer şehirlerde il özel idarelerine devredilecek ve bu fabrika binaları, fizibiliteye uygun olarak tahsis edilecek, yapımı yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek.”

Böylece Kürt sorununu ekonomik yoksulluk ve gelişmemişliğe bağlayan AKP faşizmi, bugüne kadar onlarca şevkat paketler açıklamasına rağmen, özü politik ,kendi kaderini tayin hakkı olan Kürt sorunu çözüme kavuşmadığı gibi, sorun dahada derinleşmiştir.