26 Ocak 2017 Perşembe

Roboski aileleri: Referandumda hayır oyu kullanacağız..!

Roboski aileleri: Referandumda hayır oyu kullanacağız..!
Bu haftaki adalet nöbetinde aileler 15 Temmuz sonrası gelişen otoriterleşmeye şu sözler İle dikkat çektiler “Halkımızın iradesine komple kayyum atandığını söylesek yalan olmaz.Bu günlerde dahi ,yani darbe girişimi yaşamış zayıf düşmüş hükümet döneminde bile bunları yaşıyorsak, tek adam sistemine ,yani bizim için dünyanın bir adamın iki dudağı arasına bırakıldığı günler de neler yaşabileceğimizi tahmin bile etmek istemiyoruz.”
HDP Eş başkanlarının, milletvekillerinin , Belediye eş başkanlarının birer birer içeriye alındıklarını, adeta halkımızın iradesine kayyum atandı diyen Roboski aileleri Bu otoriterleşmeden kendi üzerlerine düşen saldırıya şu şekilde değindi”Bizler de bu zor günlerden üzerimize düşen payı aldık. Her sene büyük katılımlar İle gerçekleştirdigimiz Roboski anması öncesi bir sabah operasyonu ile anma çalışmasında yer alabileceği düşünülen köylülerimiz ve köyümüzde yaşayan barış aktivistleri rehin alınarak, köyün girişi ve çıkışı tutulmak sureti ile ,ancak temsili bir anma yapmamıza izin verirdi.Adalet mücadelesi yürüttüğümüz derneğimiz olan Roboski-der hukuksuz şekilde bir gece çıkan KHK kararı ile kapatıldı. Roboski katliamı anısına yapılan anıtlar dozerler eşliğinde paramparça edilerek kaldırıldı.”
Roboski aileleri son olarak ise önümüzde yapılacak olan Referanduma ilişkin “Referandumda Roboski dahil son dönem de gelişen katliamların faillerinin geçmişte olduğu gibi karartılmaması için ,bu coğrafya da yaşayan çeşitli halk ve inançların barış içerisinde tüm hakları ile yaşayabilmeleri için #Hayır diyeceğiz.” Dediler.
265.Hafta perşembe değerlendirmesinin tam metni : Metni okuyan / Ceylan Encu
Biz Roboski aileleri olarak hunharca bir katliam da kaybettiğimiz çocuklarımız için yıllardır adalet mücadelesi yürütüyoruz.Bu günler zor günler, âdeta darbeyi bahane eden hükümetin darbesini yaşıyoruz desek az olmaz.
Bizler de bu zor günlerden üzerimize düşen payı aldık. Her sene büyük katılımlar İle gerçekleştirdigimiz Roboski anması öncesi bir sabah operasyonu ile anma çalışmasında yer alabileceği düşünülen köylülerimiz ve köyümüzde yaşayan barış akrivistleri rehin alınarak, köyün girişi ve çıkışı tutulmak sureti ile ,ancak temsili bir anma yapmamıza izin verirdi.Adalet mücadelesi yürüttüğümüz derneğimiz olan Roboski-der hukuksuz şekilde bir gece çıkan KHK kararı ile kapatıldı.Roboski katliamı anısına yapılan anıtlar dozerler eşliğinde paramparça edilerek kaldırıldı.
Hükümetin diğer burjuva partiler ile tek adam sistemi pazarlığı bozulmasın diye bugün HDP Eşbaşkanları ,onlarca milletvekillerimiz hapishanelerde adeta rehin tutulmaktadır.
Belediyelerimiz kayyum adı altında işgal edilmiş , nerede ise tüm belediye başkanlarımız tutuklanmıstır.Bu sabah Qilaban-Uludere belediyesi eş başkanları olan Zeynep Üren , Yunus Ürek’in de gözaltına alınmış olduğunu öğrendik.
Halkımızın iradesine komple kayyum atandığını söylesek yalan olmaz.Bu günlerde dahi ,yani darbe girişimi yaşamış zayıf düşmüş hükümet döneminde bile bunları yaşıyorsak, tek adam sistemine ,yani bizim için dünyanın bir adamın iki dudağı arasına bırakıldığı günler de neler yaşabileceğimizi tahmin bile etmek istemiyoruz.
Bu yüzden biz Roboski aileleri olarak önümüzdeki nisan ayında yapılması düşünülen içerisinde tek adam sistemi olarak bilinen Türk usulü başkanlık sistemi değişikliğini de içeren Anayasa düzenlemesi için yapılacak
Referandumda Roboski dahil son dönem de gelişen katliamların faillerinin geçmişte olduğu gibi karartılmaması için ,bu coğrafya da yaşayan çeşitli halk ve inançların barış içerisinde tüm hakları ile yaşayabilmeleri için #Hayır diyeceğiz.