21 Ocak 2017 Cumartesi

Trump yemin etti, protestolar sürüyor: Benim başkanım değil #NotMyPresident...!

ABD’nin 45. Başkanı seçilen milyarder iş adamı Donald Trump, Washington’da yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan törende yemin ederek göreve başladı.
Trump karşıtı farklı grupların Washington’ın sokaklarında protesto eylemleri gerçekleştirirken, bazı protestocular, yüzlerini maske ve eşarplarla gizleyerek dükkan ve arabaların camlarını kırdı. Bazı gruplar ise Trump karşıtı sloganlar atarak ve ıslık çalarak yemin törenini protesto etti.
Bazı protestocular, “Sınırdışı edilmeye hayır. KKK’ya hayır. Faşist bir ABD’ye hayır!” sloganları attılar.
Polisin protestocuları dağıtmak için biber gazıyla karşılık verdiği belirtildi.
Törenin gerçekleştiği National Mall’un etrafındaki sokaklara dağılan protestocular, yoğun güvenlik önemleriyle karşılaştı. Bölgede zaman zaman polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı.
Bu eylemcilerden bazılarıyla karşılaşan Trump destekçileri, başkanı alkışlayarak sloganlar attı. Karşıt grupların arasında mesafe olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle gerilim önlendi.
Öte yandan, siyahların haklarını savunan Black Lives Matter, LGBTİ aktivistleri, çevreciler ve bazı diğer gruplar, güvenlik noktalarının önünü keserek destekçilerin törenlerin yapıldığı alana geçişini engelledi.
Kaynak: BBC