26 Ocak 2017 Perşembe

İstanbul Maltepe’de AKP’liler “hayır” çalışması yapanlara silahla saldırdı..!

İstanbul’un Maltepe ilçesi Zümrütevler Mahallesi’nde 29 Ocak’ta gerçekleştirilmek istenen “Hayır” forumu için örgütlenme çalışması yürütenlere silahlı saldırı gerçekleşti, bir kişi yaralandı.
Zümrütevler Mahallesi’nde Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, CHP Milletvekili Dursun Çiçek ve Avukat Serra Kadıgil’in katılımıyla gerçekleşecek panel-forum için 26 Ocak gecesi duyuru çalışması yapıldı. Halkevleri ve CHP Maltepe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliğin duyuru çalışmasının bitiminde Halkevleri üyelerinin yanına gelen iki kişi afişlemeleri kimin yaptığı hakkında sorular sordu.
“Polis gazetesi” kimliğiyle kimlik kontrolü
“Polis gazetesi” yazılı bir kimlik göstererek kimlik kontrolü yapmak isteyen iki kişi, kimliklere baktıktan sonra oradan uzaklaştı. Sahte kimlikle Halkevleri üyelerine kimlik kontorlü yapmak isteyen iki kişiyi sonradan tanıyan mahallenin gençleri AKP’li oldukları bilgisini verdi. Ardından afişleme çalışması yapan CHP Gençlik Kolları üyelerinden birinin yaşadığı siteye giden saldırganlar kapıdaki güvenliğe içeri girmek istediklerini söyledi. Silahlı saldırıda yaralanan kişinin ismini vererek güvenliğe gelip gelmediğini soran AKP’lilerden şüphelenen güvenliğin yanıtı “Hayır” oldu.
Siteden biraz uzaklaşan AKP’liler önce havaya birkaç el ateş açtılar. Daha sonra siteye giderek sordukları kişiyi marketten çıkarken yakalayan AKP’liler silahla saldırdı. Karın boşluğuna isabet eden kurşun nedeniyle yaralanan CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi bir kişi ameliyata alındı. Halkevleri üyesi iki kişi de karakola giderek saldırı ve saldırganlar hakkında ifade verdi.
“Biz sözümüzün arkasındayız: Hayır”
Saldırıya ilişkin CHP’den henüz bir açıklama gelmezken Halkevleri Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Halktan referandumun içeriği saklayanlar, halka gerçekleri anlatmak için çalışma yapanlara saldırıyor. Biz sözümüzün arkasındayız: #Hayır” dedi.
Halkevleri @Halkevleri
2 Halkevleri üyesi saldırıyla ilgili ifade vermek için şuan karakolda. Gün içerisinde etkinliğin afişini yapanlara yönelik tacizler oldu. pic.twitter.com/7utUIYsm9J
Halkevleri @Halkevleri

Halktan referandumun içeriği saklayanlar, halka gerçekleri anlatmak için çalışma yapanlara saldırıyor. Biz sözümüzün arkasındayız: #Hayır