24 Ocak 2017 Salı

Ali İsmail’e ‘son tekme’yi atan polisin avukatı: Emri veren Erdoğan da yargılanmalı..!

Ali İsmail Korkmaz davasında temyiz duruşması Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nde yapıldı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre temyiz duruşmasında polis Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, Erdoğan’ın, “Emri ben verdim” dediğine dikkati çekerek, “Ama ne hikmetse görevi verenler değil, sadece görevi alanlar, müvekkil konu mankeni olarak bu suçu işlediği yönünde algı oluşturulmuştur. Yargılamanın selameti açısından eğer yargılama olacaksa bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” dedi.
Avukat Karayılan duruşmadaki savunmasını, görüntülerde sanık polis Saldoğan’ın dövdüğü kişinin Korkmaz olmadığı ve Korkmaz’ın kullandığı kalp ilaçları nedeniyle beyin kanaması geçirdiği ve hastane enfeksiyonu nedeniyle de yaşamını yitirdiği tezi üzerine kurdu.
Müvekkili Saldoğan’ın, amirlerinin emriyle çalıştığını savunan Karayılan, “Bizzat dönemin başbakanı ‘Talimatı ben verdim’ demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de ‘Emri ben verdim’ dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” diye konuştu.
Duruşma 4 Şubat’a ertelendi.
Ne olmuştu?
Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Korkmaz’ın davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık polis memurları hakkında yerel mahkemenin verdiği cezaları onamış, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan’a, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra ‘iyi hal’ nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.
İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e altışar yıl sekizer ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut’aysa 10 yıl hapis cezası verilmişti.
Yargıtay başsavcısı, Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine verilen cezaları uygun buldu
Ali İsmail Korkmaz davasında gerekçeli karar: İsteseler dövmeye devam edebilirlerdi
Korkmaz ailesi: Adalet yerini bulana dek bu davayı sürdürmek Ali İsmail’e borcumuz
9 Soruda Ali İsmail Korkmaz davası
Ali İsmail Korkmaz davasında müebbetten ‘yırtan’ polis 10 yılı da çok bulup itiraz etti