23 Ocak 2017 Pazartesi

SONAR Başkanı: 'Hayır' oylarında yükselme başladı..!

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın başkanı Hakan Bayrakçı,“2-3 yıl önce yaptığımız anketlerde, seçmenin yaklaşık yüzde 70’i başkanlığa karşıydı. Ama sonra bu oran yavaş yavaş düştü. 15 Temmuz’la birlikte başa baş hale geldi. Arkasından başkanlığa ‘evet’ diyenler öne bile geçti. Son bir iki haftada ‘hayır’ oylarında tekrar yükselme başladı" dedi.
Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın başkanı Hakan Bayrakçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek referandum sürecine giren ve partili cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak “2-3 yıl önce yaptığımız anketlerde, seçmenin yaklaşık yüzde 70’i başkanlığa karşıydı. Ama sonra bu oran yavaş yavaş düştü. 15 Temmuz’la birlikte başa baş hale geldi. Arkasından başkanlığa ‘evet’ diyenler öne bile geçti. Son bir iki haftada ‘hayır’ oylarında tekrar yükselme başladı" dedi.
Aydınlık yazarı İsmet Özçelik'in yazısına göre SONAR Başkanı Bayrakçı'nın değerlendirmeleri şöyle:
“2-3 yıl önce yaptığımız anketlerde, seçmenin yaklaşık yüzde 70’i başkanlığa karşıydı. Ama sonra bu oran yavaş yavaş düştü. 15 Temmuz’la birlikte başa baş hale geldi. Arkasından başkanlığa ‘evet’ diyenler öne bile geçti. Son bir iki haftada ‘hayır’ oylarında tekrar yükselme başladı. Bunda anayasa değişikliği Meclis’te görüşülürken yapılan tartışmalar ve televizyonlarda yayınlanan anayasa oturumlarının etkili olduğunu düşünüyorum”