23 Ocak 2017 Pazartesi

Vartinik Direnişi ve Ali Haydar Yıldız yoldaşın katledilişinin 44. yılı..!


Halkımızın gözü pek, mücadelede kararlı, fedakar, gözde evlatlarından bir çoğu, 1971 12 Mart faşizmine karşı göğüslerini siper ettiler. Vuruldular, düştüler. Ancak boyun eğmediler. Kanlarının son damlasına kadar direndiler. Halka bağlılığın, devrime olan sarsılmaz inancın timsali olan Ali Haydar yoldaşın mücadeleci ruhunu katledilmesinin 31.yılında örnek alıyor, devrimci anısını saygıyla selamlıyoruz.
12 Mart’çı generallerin balyoz harekatı Haydaran Munzur dağlarında da sürdürüldü. Gözünü kan bürümüş faşistlerin halkımıza ve onun yiğit evlatlarına karşı giriştiği kalleşçe saldırıların ardı arkası bitmedi. 1973 24 Ocak’ın alacağı karanlığında Ali Haydar ve yoldaşlarını kollamakta oldukları Vartinik mezrası Fehmi Altınbilek yönetimindeki askerler tarafından sinsice kuşatılıyordu. O sırada gittikleri bir köyde dönmekte olan Ali Haydar ve yanındaki yoldaşı faşistleri fark ederek hemen içerideki yoldaşlarını uyardılar. Ali Haydar yoldaş, diğer yoldaşlarının bir an önce çemberin dışına çıkabilmesini sağlamak amacıyla içerde kalmış, son kurşununa kadar faşistleri oyalamaya çalışmıştı. Yoldaşları önlerinde bulanan seti birer birer aştıktan sonra, elindeki bombayı faşistlerin üzerine seti aşmak için fırlatmıştı ki, faşist kurşunlara hedef oldu. Yaralandı düştü. O sırada İbrahim yoldaş’ta yaralandı. Diğer kaçan arkadaşlar izlerini kaybettirmişlerdi.

Faşistler diğer yoldaşları ararken, İbrahim yoldaş yaralı bir şekilde oradan uzaklaşmayı başarmıştı. Halkın özgürlüğü ve sosyalizmin zaferi için canla başla yarattığı mücadelede 20 yaşında vurulup düşen komünist savaşçı Ali Haydar yaralı olmasına karşın, yaşıyordu. Ancak faşistler onu öldürmekte kararlıydılar. Ayaklarından ipe bağlayarak uzun süre askeri cipin arkasına bağlı olarak karlar üzerinde sürüklediler. Buna Dersim’in emekçileri tanık oldu. Ali Haydar yoldaş bu süre içinde kan kaybından öldü, halkımızın yüreğine gömüldü."
devamı; 
http://www.halkinbirligi.net/vartinik-direnisi-ve-ali-hayd…/