30 Ocak 2017 Pazartesi

Ankaralı kadınlar kapı kapı

Kadınlar, Ankara’nın birçok mahallesinde ev toplantılarında, köy derneklerinde ve meydanlarda bir araya gelerek “hayır”ın sesini yükseltmeye devam ediyor
Kadınlar geçtiğimi bütün hafta sonu boyunca Ankara’da buluşmalar gerçekleştirdi. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa üzerine yapılan tartışmalar sonucu, kadınların hayır sürecini nasıl daha etkili öreceği tartışmaları yapıldı. “Tek adam rejimine karşı en güçlü hayır mücadelesini hayata geçirme” sözünü veren kadınlar Ankara’nın birçok mahallesinde etkinlikler düzenledi.
Eryamanlı Kadınlar ev toplantılarında buluştu
Eryamanlı kadınlar düzenledikleri iki ev toplantısında kadınlara yönelik her türlü saldırıya karşı “hayır”ı örgütlemenin kadınlar için yaşamsal bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Toplantılarda daha çok kadına ulaşmak için 5 Şubat’ta bir kahvaltıyla buluşma gerçekleştirme kararı alındı.
Dikmende Kadın Hayır Meclisleri kuruldu
Dikmen’de Ankara barosu eski başkanı Sema Aksoy ve Halkevleri Kadın Sekreteri Gülşah Öztürk’ün katılımıyla bir buluşma düzenledi. “Dikmenli kadınlar buluşuyor” başlığıyla gerçekleşen buluşmada, “hayır” sürecinin nasıl örgütleneceğinin tartışıldı.
Ev ev gezmenin, başkanlık sistemi ve yeni anayasayı kadınlara anlatmanın gerekliliği üzerinde durulan toplantıda Dikmenli kadınlar “hayır günlerinde” ve “Kadın Hayır Meclisleri” olarak yoluna devam etme kararı aldı.
“Hayır Ağacı” Tuzluçayır Meydanı’nda
Mamak Kadın Hayır Meclisi kadın vekillerin Meclis’te şiddete uğramasının ardından Tuzluçayır Meydanı’nda oluşturduğu “Hayır Ağacına” polis saldırmış ve pankartlar alınmıştı. Kadınlar sloganlarıyla Tuzluçayır Meydanı’nda buluştu ve “Hayır Ağacı”nı yeniden oluşturdu.
Keçiören’de kadınlar köy derneklerinde buluştu
Ankara Keçiören’de Kalınkaya ve Tercanlılar Köy Dernekleri’nde kadınlar “hayır” toplantılarında buluştu. İncirli’de Kalınkaya Köy Derneği’nde düzenlenen “Hayır Günü”nde “hayır”ı büyütmek amacıyla yapılan buluşmaların artırılması kararı alındı. Keçiören Tercan Köy Derneği’nde düzenlenen buluşmaya Av. Sevinç Hocaoğulları katıldı.