20 Ocak 2017 Cuma

GREVE ÇIKAN METAL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA ZAMANI..!

.20 Ocak 2017 tarihinde Türkiye’nin dört kentinde, EMİS bünyesindeki 13 önemli fabrikada süren toplu sözleşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine binlerce metal işçisi grev bayrağını açtı.
faşist dinci AKP iktidarı grev yasağıyla birkez daha sermayenin bekçisi, işçi ve emekçinin düşmanı olduğunu göstermekte gecikmedi. Binlerce metal işçisinin grevi "ülke güvenliği" gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.
AKP iktidarı bu faşist yasakla, işçilerin, sermayeye karşı haklarını korumada en önemli silahı olan grev silahından mahrum bırakmak istiyor.
Kuşku yok ki Metal İşçilerinin grev yasağında amaç , metal işçileri nezdinden tüm işçi sınıfı ve emekçileri OHAL rejimiyle sindirerek sefalete ve yoksulluğa mahkum etmektir.
İşçiler, sefalet ücreti, düşük zam teklifleri ve uzun çalışma saatleri gibi son derece meşru ve haklı talepler uğruna mücadele ediyorlar. Bilindiği üzere Bu talepler dünyanın her yerinde işçi sınıfının ortak talepleridir. . Buradan olarak Türkiye’deki metal işçisinin talepleri tüm işçi sınıfının talepleridir.
Sermaye bekçisi AKP iktidarı bir yandan polis rejimiyle tüm toplumsal muhalefeti ezip teslim almaya çalışırken, öte yandan en ağır saldırıları işçi sınıfına yöneltmektedir.
Tüm kurumlarıyla çürüyen işbirlikçi tekelci sermaye düzeninin işçi sınıfı ve emekçilere verebileceği baskı,zulüm ve yasaklardan başka verebileeği hiçbir şey yoktur.
Metal işçilerinin grev yasağına karşı direnmekten başka yolu yoktur. Bu grev; karanlığa, faşizmi,dini gericiliğe ve sefalete karşı yakılmış bir meşale ve tüm korku imparatorluğuna karşı yeni bir umut olabilir.
Buradan olarak, Metal işçilerinin grev yasağına ve tüm faşist baskı,yıldırma ve yasalara karşı işçilerin direnme sorumluluğu kadar, nerede olursak olalım direnen işçilerle tüm emekçi ve devrimcilerin dayanışmayı ve direnişi büyütmeleri bir o kadar önemlidir.
Yaşasın Metal İşçilerin Grevi..!
Yaşasın Sınıf Dayanışması..!
İşçi ve Emekçilerin birliği Sermayeyi Yenecektir..!

Metal İşçilerinin Direnişin Zaferi İçin Her Alanda Dayanışmayı Büyütelim..!