29 Ocak 2017 Pazar

‘Hepimiz Müslümanız’..!

7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına ABD ’ye giriş yasağı getiren Donald Trump’ın kararına karşı, mahkemenin göçmen ve mültecilerin sınır dışı edilemeyeceğine hükmetmesi, Amerika’da Trump karşıtı protestoları durdurmadı. Havaalanlarında toplanan Amerikalılar, ellerinde “Yasaklara hayır, duvarlara hayır”, “Duvarları yasaklayın”, “Hepimiz Müslümanız” dövizleriyle ayrımcılığa karşı tepkilerini gösteriyor.
Trump’ın Müslüman yasağı, ABD’nin dört bir yanındaki havalimanlarının bir anda eylemcilerle dolup taşmasına yol açtı. Göçmen ve mültecilerin sınırdışı edilmemesi yönündeki mahkeme kararı dahi protestoları dindirmedi.
New York’taki JFK Havalimanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin eylemci, gece boyunda “Bırakın gelsinler” sloganları attı. Ellerinde “Biz bundan daha iyiyiz” ve “Göçmenler Amerika’yı büyük yapıyor” yazılı dövizler vardı.
Eylemciler arasındaki David Gaddis(43) “İnsanların harekete geçmesi şaşırtıcı değil. 1939’da yaşamıyoruz. İnsanlar buna direnmeye hazır. Trump’ın ofiste olduğu her gün, ulusal acil durumdayız” diye konuştu.
er görseli
21 Ocak’taki ‘Kadın Yürüyüşü’ne katılmadığını söyleyen Hanna Cowart(21) ise “İnsanların sessiz kalması zorlaşıyor” ifadelerini kullandı. Washington, Chicago, Minneapolis, Denver, Los Angeles, San Francisco ve Dallas havalimanların da geniş çaplı protestolara sahne oldu.