30 Ocak 2017 Pazartesi

Kanada’da camiye silahlı saldırı: 6 ölü, 8 yaralı..!

Kanada Başbakanı Trudeau’nun Trump’ın mülteci politikasına tepki göstermesinin hemen ardından Quebec City kentinde bir camide namaz kılanlara “Allahu ekber” bağırışlarıyla silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı
Kanada’nın Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City’de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec İslam Kültür Merkezi’ne yatsı namazı sırasında silahlı saldırı gerçekleşti.
Saldırganlar, erkeklere ait bölümde namaz kılmakta olan 39 kişinin üzerine ateş açtı.
Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Quebec City’deki hastanelere taşındı.
“Saldırgan ‘Allahu ekber’ diye bağırdı”
Saldırının ardından bölgede operasyon başlatan polis, iki saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Saldırganların kimlikleri henüz açıklanmadı.
Görgü tanıkları ise saldırganların üç kişi olduğunu ileri sürdü.
Radio Canada’ya konuşan bir görgü tanığı, saldırganlardan birinin ateş ederken “Allahu ekber” diye bağırdığını söyledi. Görgü tanığı, “Biri ateş etmeye başladı. Ateş ederken ‘Allahu ekber’ diye bağırdı. İbadet eden insanlara kurşunlar isabet etti. Kurşunlar benim de başımın üzerinden geçti” dedi.
Trudeau: “Çeşitlilik ve hoşgörü bizim değerimiz”
Saldırının ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau’dan hızla açıklama geldi.
Sputnik’in haberine göre; bir terör saldırısı ile karşı karşıya olduklarını belirten Trudeau, “Müslümanların ibadet ve sığınma merkezine yapılan terörist saldırıyı kınıyoruz. Böyle anlamsız bir şiddeti görmek yürek parçalayıcı. Çeşitlilik bizim gücümüz ve dini hoşgörü biz Kanadalıların çok önem verdiği bir değer” dedi.

Böylesi saldırıların Kanada toplumunda, kentlerinde ve ülkesinde yeri olmadığının altını çizen Trudeau, Kanada polisinin halkın haklarını koruyacağını ve eylemin faillerini yakalamak için elinden geleni yapacağını ifade etti.