24 Ocak 2017 Salı

KAVGAMIZIN KIZIL ATLILARI DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİNİ ANIYORUZ..!

ÇAĞRI:
KAVGAMIZIN KIZIL ATLILARI DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİNİ ANIYORUZ..!
Dostlar, yoldaşlar,
Halkların sömürü ve zulümden kurtuluşları için ölüszüler ordusuna kattığımız şehitlerimize bin selam. Sizin için en iyi şiirlerini yazıyor şairlerimiz. Şiir yazıyor sokaklarda, barikatlarda, savaş siperlerinde. Destansı yaşamınızla bayraklaştınız ellerimizde. Bu yürek biraz da sizin için çarpıyor.
Bir Ocak ayındayız yine. Kavgayı yüreklerinin derinliklerinde yeşerterek, toprağa düşenlerleyiz. Sizinleyiz. Sizi tanıştırıyoruz genç yüreklerle. Kavganın tam ortasında, karanlıkları aydınlatıyoruz. Ve siz oluyoruz kavganın en asi nehrinde.
Kavganın gür sesinde emekçilerin öfkesinde ,sizin sesiniz yankılanıyor düşmana atılan her yumrukta.Özgürlük için karşı isyanda, burjuvaziye karşı kinde, emperyalizme karşı öfkede hep siz oluyorsunuz yanı başımızda. Çetin kavgalara soyunuyor bilincimiz.
Her Ocak ayında oturup muhasebe yapıyor yoldaşlarımız. KP-İÖ muhasebe yapıyor; Paris Komünü’nden Kızıl Ordu savaşçılarına, Latin Amerika’dan Vietnam’a ezilenlerin idealleri için bayraklaşanların bakışları altında. Eğip bükülmeden, her şeyi yalın gerçekliğiyle ele alıyor yoldaşlarımız. Şehitlerimizin uğruna düştükleri, ellerimizde bayraklaşan gazeteleri, materyalleri kaç kişiye götürdüm? Kaç yoksul sofralara konuk oldum? Kaç yürek aydınlattım? Kaç düşman pususundan, hain pusudan geçtim?... Ocak’ın kavga dolu, yoldaşlık dolu mevsiminden geçiyoruz.
Örgütleniyor, kavgaya atılıyor, şehitlerimizin yarım bıraktıklarını tamamlaya çalışıyoruz.
Biliyoruz ki, faşist dinci AKP-MHP iktidarı halka OHAL-KHK rejimiyle kan ve zulüm kusuyor. Halka ve devrimcilere pervasızca saldırıyor. Ölüm ve zulüm, tutuklama terörü sınır tanımadan sürüyor.Haliyle demokrasi ve sosyalizm kavgası her adımda sancılı, her adımda daha bir acılı; Oysa bu sancı karanlığın yırtılması ve .zaferin sancısıdır. Her gün yeniden doğuyoruz, her gün öğreniyor, gelişiyor, öğretiyoruz. Daha bir ustalaşıyoruz kavga içinde. Sizin-sizlerin mirasınızla güçleniyor ışığımız.
Ocak bir aynadır kavgada artık. Kendi gerçekliğiyle yüzleşmek, kendini yeniden örgütlemek, gerçeklerin yakıcı bakışları altında kendini bilince çıkarmaktır, Ocak. Ocak kavgadır .Ocak,Lenindir,Rosa Lüksemburgtur, AliHaydar Yıldız yoldaşın bedenini siper eden önderlik bilinci, Ali Aktaşın,Kemal Yazarın, AliEkber Barışın “İlk ben olmalıyım” diyen feda ruhudur. Sözle eylemin uyumudur. Münirin yoldaş sıcaklığı, İrfan Çelik yoldaşın direngenliği, Mustafa Tunç’un emekçiliği, Yücel Hazarın, Meral Yakar’ın özverisidir. Denizin, Mahirin, Mazlumun, Süleymanın, Tamerin, Sabahatin, Bedrinin, Babanın ve nice isimsiz kahramanın halklarımızın zaferi için ölümsüzlüğüdür.
Bir Ocak ayında daha çok onları dinliyoruz, onlardan öğreniyoruz; yoldaşlarının dilinden ve kendi dillerinden.
Devrim ve komünizm şehitlerini anma ve Onların yaşam ve mücadelelerinden öğrenmek için. tüm emekçileri ve devrimcileri: 29-Ocak Pazar günü saat-1300-16-00 arası Nancy-ACTİ derneği adresinde ölümsüzler ordusu Bolşevik erleri şehitlerimizi anma etkinliğine katılmaya ve destek olmaya çağıyoruz.
Devrim ve Komünizm Şehitleri Ölümsüzdür
Faşizmi Devrimle Ezeceğiz !
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz !
Halkın Birliği Nancy