7 Ağustos 2017 Pazartesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok" dedi...!

Bozdağın bu yalan yüklü açıklamasının ardında twitleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteciler başta olmak üzere kendisine yanıt yağdı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya geldi.
Basın temsilcilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını ima ederek, "Benim kanaatim Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı. Adalet yürüyüşü değil, adaylık devşirme yürüyüşü yaptı" dedi.
BOZDAĞ'A GÖRE TUTUKLU GAZETECİ YOK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse bulunmadığını da iddia etti.
"Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik. Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, 'Bir tweet attı, adam tutuklandı'. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, 'Tweet'inde ne dedi?' Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor."
'KILIÇDAROĞLU TURİZMİ VE EKONOMİYE BOMBA ATTI'
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine verdiği iddia edilen demeç hakkında da konuşan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu Türk turizminden sonra Türk ekonomisini de bombalamakla suçladı:
"Demeci görünce Almanya’daki siyasi bir parti lidere mi Türkiye üzerine konuşmuş diye kendi kendime sordum. Allah aşkına Türkiye’de siyaset yapan ve Türk halkından iktidar olmak için oy isteyen birisi, Türkiye’nin ekonomisi kötüye gitsin, Türkiye’ye turist gelmesin, turizmi geriye gitsin diye açıklama yapabilir mi? Siz Türkiye’nin milli çıkarlarını Türkiye’nin hükümeti gibi korumakla yükümlü değil misiniz? İnsan, Türkiye’de ekonomi, turizm geriye gitsin diye açıklama yapar mı? Milli bir siyasetçinin yapacağı şey değil. Kılıçdaroğlu Türkiye’ye dönük kirli algı operasyonlarına yalancı şahitlik yapmıştır."
'TEK TİP UYGULAMASININ BİR KHK'LİK İŞİ VAR'
FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet' uygulamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, tek tip uygulamasının bir KHK ile gerçekleşebileceğini söyledi:
“Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir.”
'EUROVISION MU YOK ÖYLE BİŞEY'
Bozdağ gazetecilerin 'Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak mı' sorusuna 'Şu anda yok öyle bir şey.' yanıtını verdi.
SİBEL YİĞİTALP: 1650 KİŞİ TUTUKLANDI
HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise twitter hesabından Bekir Bozdağ'a "Twitter paylaşımlarından dolayı 1650 kişi tutuklandı ve bildiğimiz kadarıyla (deyiminizle) hepsi Allah'ın kulu" yanıtını verdi.
Bozdağ'ın sözlerine bir anıtta Avukat Fidel Okanda geldi. ,
Yine Avukat Fidel Bozdağ'ın o sözlerinden saatler önce İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 bin 696 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı, tespit edilen bin 194 kişiden 157’sinin gözaltına alındığı ve tweet nedeniyle 1656 kişinin tutuklandığını hatırlattı.