16 Ağustos 2017 Çarşamba

Binlerce İnsanın Diri Diri Toprağa Gömüldüğü 17 Ağustos 1999 Depremini Unutma ..!.

Üzerinde tam olarak 18.yıl geçen ve binlerce insanın diri diri toprağa gömülerek kapitalizmin karı için katledilen İzmir-Sakarya-Yalova, katliamlar ülkesi TC devletin vurguncu ve talancı yüzüydü. 17 Ağustos depreminden sonrada yeni depremler, felaketler oldu, ama emekçiler için değişen hiç birşey olmadı. Her deprem ve doğal felaketlerde katledilenler yoksul emekçiler oldu. Ama balık hfaısalı bir toplum olduğumuz için yaşanmış gerçekleri erkence unutuyoruz.
Normalinde yedi kat yerin altında gelen ölüm çığlıklarının unutulmaması gerekiyor.
Şöyle bir sorsak kaçınız hatırlıyorsunuz hayatları dağılan umutları yitip giden binlerce aileyi. ...
Örneğin kaçımız hatırlıyoruz domino taşları gibi yıkılan binaları , kumdan kaleler gibi çöken evleri ve bu binalardan , evlerden çalıp-çırparak zengin olan müteahhitleri ...
Kaçımız hatırlıyoruz çocukların gözlerindeki acıyı , bir annenin, babanın evladından sağ salim o en kazın altından çıkması için günlerce , haftalarca verdiği umutsuz mücadeleyi.
Şimdi devletin talancı ve vurguncu yöneticileri 17 Ağustosta yine köşeli açıklamalar yaparak, deprem ve afetlere karşı devletin duyarlı olup önlemler aldığı yalanını pompalayacaklar.
Ana tüm bu açıklamalara gerçeğin üzerini kapatma amaçlıdır.
Biliyoruz ki, Türkiye kuşağının üzerinde otuyor. Evler,apartmanlar ve binaların yüzde elliden fazla depreme dayanıksız. Öncelikle binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekirken, AKP iktidarı yandaş müteahhitleri devreye sokarak rant peşinde koşuyor ve insanlığın geleceğini karartmaya devam ediyor. Bir daha 17 ağustos depremi gibi felaketlerin yaşanmaması için devletin depreme karşı önlem alıp öncelikle yapıların güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı binaların yapılması gerekiyor. Aksi halde deprem ve doğal felaketlerin yıkımından kurtulmak mümkün olmayacaktır.

Binlerce İnsanın Toprağa Gömüldüğü 17 Ağustos depremini unutma Unutturma..!