13 Ağustos 2017 Pazar

Kadınlar özgürlük için buluşuyor..!

Mor Dayanışma ve Nar Kadın Dayanışması kadın mücadelesini güçlendirmek için ayrı ayrı Balıkesir’de kamp düzenliyor. Mor Dayanışma, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Gönen’deki Kemal Türkler Tesisleri’nde bir araya gelirken, Nar Kadın Dayanışması ise 17-20 Ağustos arasında Altınoluk Antandros kampında kadınlarla buluşacak. Türkiye’nin dört bir yanından kadınların bir araya geleceği etkinlikte atölyeler, söyleşiler ve aktiviteler düzenlenecek.
Mor Dayanışma’nın aktivistlerinden Perihan Koca, bu seneki yaz kampının, “Özgürlüğü ve yaşamı istiyoruz” başlığıyla düzenleneceğini söyledi. Taciz-tecavüz, şiddet, adaletsiz yargı, kadına karşı nefret söylemleri ve giderek dozu artan her tür baskıya karşı ‘Hayır’ın daha gür bir şekilde dillendirileceğini anlatan Koca, “Müzik, film, spor gibi aktiviteler, kitap ve makale tartışmalarıyla hem dinlenip hem zihinlerimizi tazelediğimiz bir kadın kampı olmasını planlıyoruz” dedi. Kadınların nefes alma alanlarının giderek azaldığına dikkat çeken Koca, “Kadınlar olarak ataerkil kapitalist sistemin etkisiyle her taraftan kuşatıldığımız bir süreci yaşıyoruz. Nefes alabileceğimiz alanlar gittikçe kısıtlanıyor, taciz tecavüz olayları sıradanlaşıyor, toplumun dışına itilmeye çalışılıyoruz. Ancak kadınlar olarak yaşamımıza sahip çıkıyor, dayanışmayla birbirimize kol kanat geriyoruz” diye konuştu.
Nar Kadın Dayanışması’ndan Sena Özcanlı da 12 farklı ilden her yaş grubundan kadınların bir arada olacağını söyledi. Özcanlı, “İçinde yaşadığımız karanlığı yaratan gerici politikalar ve uygulamalar, kadınları yaşamın her alanından yok sayan düşmanca bir baskının içine sokuyor. Bizlere dayatılan kimliksizliği, hedef haline gelen hayatlarımızı, maruz kaldığımız şiddeti, sömürülen emeğimizi beraber konuşup, güneşi buluttan beraber çekmek istiyoruz” dedi. Özcanlı, kamp süresince sabah yogası ve denize girmenin yanında özsavunma atölyesi ve dans derslerinin de olacağını söyledi.