11 Ağustos 2017 Cuma

Kız üniversitesi kampanyasına Yeni Şafak yazarından itiraz: İhtiyaç olduğu aşırı şüpheli..!

Türbanının ilkokulara dek serbest bırakılması, Kadınlara özel pembe tramvay, Müftülere nikah kıyma, her okula bir mescit, okullarda kız öğrencilerle erkek öğrenciler ayrı sınıflarda okutulsun kampanyalarının ardından şimdi de "kızlara özel üniversite" kampanyası başlatıldı. Dün Twitter'da #İslamınKızınaKızÜniversitesi etiketi ile başlatılan kampanya gün içinde birinci sıraya yükseldi.
"Laik sistemin 90 yıllık dayatması karma eğitime karşı toplumun her kesiminden sesler yükselmeye devam ediyor. Son olarak birçok genç kız, sosyal medya üzerinden ‘İslam’ın kızına kız üniversitesi’ adı altında kampanya başlattılar." diyerek kampanyaya destek veren Akit gazetesi, İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak'ın görüşlerini sayfalarına taşıdı.
Bu meselenin tercihlere saygı çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirten Şenocak, “Bu İslami bir emir olmakla birlikte, insani bir tercihe saygı gösterme meselesidir. Bu topraklar Allah’ın izniyle aslına dönecektir. Burası Robert’te okuyanların değil, bu milletin topraklarıdır. Kudüs, Mekke, Medine adına bu millet burada bin yıldır bekçilik yapıyor. Bu kardeşlerimizin babaları bu topraklarda şehit oldular. Bir Müslüman bu durumdan rahatsız olmalı ve harekete geçmelidir. Kur’an’a söven Fikret’in papaz oğlu Haluk’un fikir soyundan gelenler çıldırsa da her şey aslına dönecek. İslam yolu gösterince uçuruma gidenler, karma eğitimle dünya çapında üniversite kurmuş gibi İslam’ın kızına kız üniversitesine gericilik diyor” değerlendirmesinde bulundu.

AKP faşizmi kadınlar üzerinde toplumu İslam dini referanslarına göre dizayn etmeye devam ediyor.