14 Eylül 2017 Perşembe

ABD Kürtlere Dost Olamaz..!

Türkiye'yle ABD arasındaki YPG gerilimi sürerken, İngiliz basınının deneyimli Ortadoğu uzmanlarından Robert Fisk, ‘ABD'nin Suriyeli Kürtleri kaçınılmaz olarak terk edeceğini' savundu. The Independent gazetesinde yayımlanan makalesinde, "Türkiye'nin önemi, her zaman için Kürtlerin devlet isteğine ağır basacaktır" ifadelerini kullandı. Yani tarihi gerçekler ABD emperyalizminin TC devleti gözden çıkarak Kürtlerin devlet kurma savaşımına destek olmayacağını ve buradan hareket ettiğimizde de verili koşullarda çıkarları YPG ile ortaklaşma da olan ABD'nin orta-doğuda dengeleri altüst edecek ve bir yerde orta-doğu haritasının yeniden çizilmesine neden olacak bağımsız ve özgür bir Kürdistan'ın kurulmasına göz yummayacağını unutmamalıyız.
'İRAN'A KARŞI SÜNNİ CEPHESİ'
Fisk makalesinde ABD'nin Ortadoğu'da İsrail'le birlikte İran'a karşı bir Sünni cephesi yaratmaya çalıştığını savundu; YPG'nin ağırlığını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin ‘Rakka'ya doğru harekete geçerek Suriye- Irak bağlantısını kesmeye çalışmasının' da bu amaca hizmet ettiğini yazdı.
İngiliz yazar, makalenin devamında kendine özgü kinayeli üslubuyla, Türkiye ve Suriyeli Kürtler için şu ifadeleri kullandı:
"Ve şimdi Kürt güçlerinin Irak'ın Ninova vilayetinde, hiçbir zaman Kürt olmayan Hristiyan veya Müslüman Arap kasabalarını ‘geri aldığı' haberleri geliyor. Kürtler şu an Suriye'deki Kamışlı ve Haseke bölgelerini ‘Kürdistan'ın parçası olarak görüyor. Oysa onlar bu bölgede azınlık. Dolayısıyla, ABD'nin Sultan Erdoğan'ı ve ona hâlâ sadık olan az sayıdaki Türk generali öfkelendirecek şekilde bu Kürt gruplara verdiği destek, hem Suriye'nin hem Irak'ın bölünmesine yardımcı oluyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
© REUTERS/ ALEXANDER ZEMLİANİCHENKO/POOL
'Putin, Suriyeli Kürtler konusuyla ilgili yanıtının herkes tarafından duyulmasını istedi, çünkü...'
Bu durum süremez ve sürmeyecek de. Bunun tek sebebi Kürtlerin ihanete uğramak için doğmuş olmaları değil — ve görevdeki manyak [Donald Trump] azledilse bile Amerikalıların ihanetine uğrayacaklar. Tıpkı Kissinger günlerinde Saddam'a karşı ihanete uğradıkları gibi. Asıl sebebi, (çılgın liderinin varlığında ya da yokluğunda) Türkiye'nin öneminin Kürtlerin devlet isteğine her zaman için ağır basacak olması. İkisi de Sünni ve dolayısıyla birinin —kaçınılmaz olarak Kürtlerin- terk edilmesi gerekene kadar ‘güvenli' müttefikler. Bu arada adaleti, insan haklarını, hastalıkları ve ölümü unutabilirsiniz.