15 Eylül 2017 Cuma

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın Avukatı Murat Yılmaz Açıklama Yaptı; 'İki hafta bile onlar için uzun bir süre'..!

Açlık grevindeki tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın Avukatı Murat Yılmaz, iki eğitimcinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasının iki hafta sonraya yani 28 Eylül tarihine ertelenmesini eleştirdi. Önceki gün görülen ilk duruşmaya getirilmedikleri için savunma da yapamayan eğitimcilerin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Yılmaz, iki haftanın eğitimciler için uzun bir süre olduğunu söyleyerek derhal serbest bırakılmalarını istedi.
GETİRİLMELERİNİN ÖNÜNDE BİR ENGEL YOKTU
KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevi 191 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, yargılandıkları davanın önceki günkü ilk duruşmasına jandarmanın “personel yok”, “kaçırılabilirler” gerekçesiyle getirilmedi. Duruşmaya iki gün kala avukatları gözaltına alınan iki eğitimci, duruşmaya getirilmeyince savunma da yapamadı. Mahkeme de tahliye taleplerini reddetti. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Avukatı ve KHK ile kapatılan ÇHD Ankara Şube Başkanı olan Murat Yılmaz ile davanın ilk duruşmasında yaşananları konuştuk.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşmaya getirilmeleri önünde bir engel olmadığını ifade eden Yılmaz, dava günü adliye içi ve önünde yaşanan yoğun polis ablukasının, “Güvenliği sağlayamayız” gerekçesini boşa düşürdüğünü ifade etti.
TEPKİYİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR
Mahkemenin ikinci duruşmayı 28 Eylül tarihine ertelediğini ifade eden Yılmaz, bu sürenin sanıldığı kadar kısa bir süre olmadığına dikkat çekti. Gülmen ve Özakça’nın durumunun giderek kötüleştiğini aktaran Yılmaz, bu nedenle duruşmaya getirilmeleri ve sorguları yapıldıktan sonra tahliye edilmeleri gerektiğini söyledi. Davanın Sincan Cezaevindeki mahkeme salonlarına taşınmasına da değinen Yılmaz, bunun toplumun tepkisini engellemek olduğunu dile getirdi. Sincan Cezaevindeki salonların kalabalık sanıklı salonlar olduğunu dile getiren Yılmaz, 3 sanıklı bir davanın ilk kez orada olacağını söyledi.

Yılmaz, “Umut ediyoruz ki; artık hukuksuzluğa son verilerek tahliye edilirler. Kaçma, kaçırılma gibi bir durumları yok. Ölümü göze almış ancak yaşamak isteyen, Yüksel Caddesi’nden ayrılmayarak açlık grevi yapan iki müvekkilimizin de kaçması düşünülemez” dedi.