14 Eylül 2017 Perşembe

Nuriye ve Semih'in duruşması öncesi polis müdahalesi..!

Ankara'da, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın duruşmasını takip eden yurttaşlara polis müdahale etti.
Müdahalede en az 24 kişi gözaltına alındı.
Duruşmanın görüleceği Ankara Adliyesi sabah saatlerinden itibaren polis ablukasına alındı. Duruşmayı izlemek için çeşitli illerden gelen yurttaşlar Ankara Adliyesi önünde toplanmaya başladılar.
Adliye’nin A Kapısı’ndan kimlik kontrolü yapılarak içeriye alımlar yaşanırken, dışarda açıklama yapmak isteyen milletvekillerine polis izin vermedi. Açıklama yapmakta ısrar edilince de polis milletvekillerinin de içinde olduğu gruba saldırdı.
Vekillerin korumalarıyla polis arasında yaşanan arbede sırasında gözaltılar yaşandı.
Daha sonra Adliye önünde bekleyen avukatlar bir açıklama yaparken polis saldırısı yeniden başladı. Açıklama sırasında oturma eylemi yapan emekçiler polisin kalkanlı saldırısıyla iteklenerek oradan uzaklaştırılmaya çalışıldı.
Kitle eylemde ısrar edince de yakından gaz sıkılarak dağıtılmaya zorlandı. Bu sırada çevreden tepki gösterenlere de kalkanlarla müdahale edildi.
VEKİLLER SALONDAN ÇIKTI
Milletvekiller salonun küçük olmasını protesto ederek salondan çıktı. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Bu kadar küçük bir salona avukatlar girebilsin diye çıkıyoruz" dedi.
SAVCI TUTUKLULUKLARININ DEVAMINI İSTEDİ
“Güvenlik ve sağlık” gerekçesi ile duruşmaya getirilmeyen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ın yokluğunda duruşma başladı.
İlk olarak duruşmada tutuksuz olarak yargılanan Acun Karadağ’ın kimlik tespiti yapıldı. Karadağ, “12 Eylül’de avukatlarımız saldırıya uğradı, savunma hakkımız gaspedildi” dedi ve savunma için ek süre talep etti.
Duruşma salonuna alınmayan avukatların içeri alınmamasına duruşma salonundaki avukatlarca tepki verildi ve tüm avukatların salona girişi sağlandı.
Savcı, Nuriye ve Semih’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.