7 Nisan 2010 Çarşamba

Kırgızıstan’da hükümet devrildi

Kırgızistan'da çıkan olayların ardından geçici hükümet kuruldu...

Kırgızistan'da geçici hükümet kuruldu. Muhalefet 8 yıla mahkum olna eski savunma bakanını hapisten çıkardı.. Bazı muhalifler silahlanırken devlet başkanının evi de yağma edildi..

Geçici hükümet kuruldu
Kırgızistan'da geçici hükümet kuruldu. Geçici hükümetin başına eski Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Roza Otunbayeva getirildi.

Muhalefet temsilcilerinin yaklaşık 3 saatlik görüşmesinin ardından basına yapılan açıklamada, kurulan geçici hükümetin dört bakandan oluştuğu belirtildi.

Geçici bakanlar, görevlerini yapmak üzere çalışmalara başladı.

Eski bakan cezaevinden çıkarıldı
Kırgızistan'da hükümeti deviren muhalefet, 8 yıla mahkum edilmiş olan eski savunma bakanını cezaevinden çıkardı.

Ülkede son durum
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te polis ile göstericiler arasında çatışmalar sürerken, muhalefet liderleri halkı sakinleştirmeye çalışıyor.

Ata Meken Partisi lideri Ömürbek Tekebayev, Ala Too meydanına gelerek, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak, meydanın yanında bulunan ve yaklaşık 4 saat alev alev yanan Başsavcılık binasından, göstericiler dosyaları ve teknik malzemeleri götürmeye devam ediyor.

Devlet başkanlığı binası içine girmek için iki kamyonu Ala Too meydanına getiren göstericilerin, ana kapılardan binaya girmeye hazırlandıkları bildirildi.

Bu arada, Devlet Başkanlığı ve Ala Too meydanı çevresindeki dükkanların yağmalanması devam ediyor. Ayrıca, meydanda göstericilerin silah taşıdığı ve Devlet Başkanlığı binasına doğru ateş edildiği görüldü.

Meclis Başkanı Zaynidin Kurmanov, meclis binasının yağmalandığını açıklarken, bina önünde milletvekilleri dosyaları araçlara yüklüyor. Öte yandan, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in evinin yağmalandığı iddiası basında yer aldı.