30 Nisan 2010 Cuma

TSK’dan ses kaydı açıklaması

'Anayasa Mahkemesi'nin üyesi Özgüldür'ün ses kaydı yıpratma amaçlıdır'...

Ses kaydıyla ilgili bugün Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu haberler ve yorumların doğru olmadığı kaydedildi. Açıklamada 'Kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir' denildi.

AKP'ye kapatma davası
Geçtiğimiz günlerde Vakit'in ortaya atmış olduğu ve Anayasa Mahkemesi'nin asker üyesi Serdar Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Ak Parti'yi kapatma konusunda ilginç ifadelere yer veriliyordu.

İşte ortaya atılan o iddialar
Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında: ''AKP devleti yıkacak ne yapmış, hepsi şeyden internetten alınma, uydurma ama aynı zamanda hepsine savunma yapmışlar, özü ile ilgili yani. Efendim bu olay öyle olmamıştır, şöyle olmuştur deseydi tek kelime ile bunların hepsi uydurmadır, aslı gelsin, bantlar gelsin, işte ses kayıtları gelsin dese, malzeme yok. Karşı tarafta(Başsavcılık) bunu ispat edemiyor. Onlar bunu kabul edipte savunma yaptığı için biz de onları artık madem kabul ediyor diye gittik…” sözleri geçiyordu.

SES KAYDI İÇİN TIKLAYIN
AKP'yi kapatma planı ses kaydı

İşte Genelkurmay tarafından yapılan o açıklama: "1. 26 Nisan 2010 tarihinden itibaren, bazı basın yayın organlarında, İnternet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir.

2. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve Yüce Anayasa Mahkemesi ile Üyelerinin Anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır.

3. Bu itibarla, konuyla ilgili olarak yapılan yorum ve değerlendirmelerde, son zamanlarda sıklıkla başvurulan bu ve benzeri hukuka aykırı girişimlerle, kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir.

4. Söz konusu iddiaları ortaya atanlar hakkında ilgili makamlar nezdinde gerekli yasal girişimlere başvurulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."