16 Nisan 2010 Cuma

Deniz Baykal: İslamiyet, insanoğlunun yaşadığı her türlü soruna çözüm üretiyor

Zaman gazetesinin haberine göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında dini konulardan bahsetti. Habere göre toplantıda “Kutlu Doğum Toplantısı'nda konuşmak için gerekli birikimi ve donanımı kendimde görmüyorum” diyen Baykal, ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Zaman’ın haberinde şunlar yazıldı: “Alınan bilgilere göre toplantıda, Kutlu Doğum Haftası'nın anlamına işaret eden Baykal, bu etkinliklerin toplumun birlik ve beraberliği için önemine vurgu yaptı. Baykal, şunları söyledi: ‘Kutlu Doğum ve Kur'an Yılı açılışına ilişkin toplantıyı çok önemsiyorum. İslamiyet, insanoğlunun yaşadığı her türlü soruna çözüm üretiyor. Dinimiz, 1400 yıl önce insanların renginin ve ırkının önemli olmadığını vurgulamıştır, ırkçılığı yasaklamıştır. Öldürmeyi, eşitsizliği, adaletsizliği yasaklamıştır. Herkes Allah önünde eşittir. Eğer İslam ahlakını ve sistemini bütün dünyaya yayabilirsek hiçbir yerde kavga, gürültü olmaz. Zaten İslam anlayışı ne zaman nerede tam anlamıyla hakim olsa, orada hiçbir gürültü patırtı olmadığını görüyoruz.’”

Yine habere göre MYK toplantısında bulunan büyük kısmı Baykal’ın "kutlu doğum haftası"na katılma kararını desteklerken, Nur Serter "Toplantıya katılmanız doğru olur mu acaba?" diye sordu, Faik Öztrak da Serter’i destekledi.