21 Nisan 2010 Çarşamba

Gökçek'in korkusu

Son günlerde yaşanan yumruklu saldırılar sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yumruk önlemi alındı...

Samsun'da kapatılan DTP lideri Ahmet Türk'e daha sonra Kayseri'de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yönelik yumruklu saldırıların ardından son olarak Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanı Baki Aksoy'un hedef alınması gözleri güvenlik önlemlerine çevirdi.

Emniyet teyakkuza geçti
Özellikle siyasetin ünlü isimlerine yönelik olası fiili eylemlere karşı, emniyet teyakkuza geçti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için de güvenlik önlemleri artırıldı.

Çevik kuvvet de koruyacak
Hafta sonu Ankara'da yapılacak 23 Nisan Kortej yürüyüşü için Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile makamında bir araya gelerek alınacak güvenlik önlemleri hakkında Gökçek'i bilgilendirdi. Büyükşehir Belediyesi'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 8 sivil 2 de polis koruması olan Melih Gökçek için kortej yürüyüşünde çevik kuvvetten takviye ekibin yanı sıra sivil polislerin de görev alacağı öğrenildi. Belediyeye ait ANFA Güvenlik ekipleri de kortejde hazır bulunarak, Gökçek'in çevresinde adeta etten bir duvar oluşturulacak. Cumartesi akşam saatlerinde başlayacak olan kortej, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin de bulunduğu Altınpark'tan başlayıp Kızılay'a kadar devam edecek. 9 kilometrelik yol boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çocuklara kortejden hediyeler dağıtıp, halkla iç içe olacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de ev sahibi katılacağı kortej, Kızılay'da sona erecek.