24 Nisan 2010 Cumartesi

Haydarpaşa’da 1915 olayları gerginliği

İHD'nin 1915 Olayları basın açıklaması sonrası gerginlik yaşandı: Bir gurup vatandaş "Önce Ermenilerin yaptığı katliamları okuyun. Burası özür dilenecek yer değil" diye tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup saat 13.30 sıralarında Haydarpaşa Garı girişinde toplandı. 24 Nisan 1915’te İstanbul’da Ermeni toplumunun önde gelen isimlerinin tehcir edildiğini söyleyen grup yaptığı basın açıklamasında, "İnsan hakları savunucuları olarak bu olayların adının konulmasını istiyoruz" denildi. Grup daha sonra denize karanfiller attı. Grup dağılacağı sırada, gar çevresindeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Tepki gösteren vatandaşlar,"Önce Ermenilerin yaptığı katliamları okuyun. Burası özür dilenecek yer değil" diye bağırdı. Polis araya girerek vatandaşları, gar çevresinden uzaklaştırdı.

Haydarpaşa'da Ermeni Soykırım iddiası gerginliği
Bu arada İHD üyelerinin eylem yapacağı haberini alan 15 kişilik grup gar içinde toplandı. Aralarında Emekli Orgeneral Edip Başer bulunduğu gruptaki bazı kişilerin Türk bayrağı taşıdığı görüldü. Başer, yaptığı açıklamada "Burada toplanan Büyükelçilere destek için buradayım" dedi. Grup, Ermeniler tarafından öldürüldüğü belirttikleri Türklerin fotoğraflarını taşıdı. Grup üyeleri ile karşı gruptaki bazı kişiler arasında kısa tartışma yaşandı. Grup üyeleri daha sonra olaysız dağıldı.