18 Nisan 2010 Pazar

Sarı(GÜLen)'de her ayak var!

Türkiye Değişim Hareketi öncüsü ve Mustafa Sarıgül, dün Muş ve Bingöl’de vatandaşlara seslendi. Muş’ta eski parlementer Zeki Eker ve çok sayıda kişi ile karşılanan Sarıgül, Ahmet Türk’e yönelik saldırıyı da kınadı.

Senin anayasan benim anayasam olmaz
Sarıgül, Ahmet Türk ile birlikte milletvekilliği yaptığını anlatırken, kapatılan DTP’nin eski genel başkanına yönelik yumruklu saldırının demokrasi dışı olduğunu söyledi. Mustafa Sarıgül, “Düşüncelerin baskıyla ve kaba kuvvetle susturulacağına inanlara diyorum ki böyle şeyler yapmasınlar. Çünkü böyle şeyler Türkiye’ye çok büyük zarar verir. ’Senin anayasan, benim anayasam’olmaz. Anayasa toplumsal mutabakatla yapılır. Anayasa gibi ulusal bir konu oldu bittiye getirilemez” diye konuştu.

Çarşaflı kadının elini öptü ve..
Sarıgül daha sonra gittiği Bingöl’de Genç Caddesi Meydanı’ndaki mitingde konuştu. Sarıgül, konuşmasının sonuna doğru biri çarşaflı biri de başı örtülü iki kadını seçim otobüsünün üzerine çıkardı. Çarşaflı kadının elini öpen Sarıgül, “Ana hep biz konuşuyoruz, bacım hep biz konuşuyoruz. Al mikrofon senin, istediğini söyle” diyerek mikrofonu başı örtülü kadına uzattı.