25 Nisan 2010 Pazar

Jirinovski: Türkiye’nin yarısını Ermenistan’a vereceğim

Rus lider Jirinovski, Türkiye'nin yarısını Ermenistan'a vereceğini vaat etti.

Rusya aşırı sağ Liberal Demokrat Partisi Başkanı ve aynı zamanda ülke parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, Moskova'da düzenlenen sözde soykırım günü anma mitinginde Türkiye'nin yarısının Ermenistan'a verilmesini talep etti.

Kırım'ın alınmasına destek verin
Jirinovski, "Ermeniler size sesleniyorum; Batı Ermenistan'ın Türkiye'den alınarak Ermenistan'a verilmesine destek olacağız. Siz de Kırım'ın Ukrayna'dan alınarak Rusya'ya verilmesini destek verin." dedi.

Ermeni derneklerden destek
24 Nisan sözde Ermeni soykırımı günü vesilesiyle Moskova'nın Krasnaya Presnaya Meydanı'nda düzenlenen gösteriye binden fazla kişi katıldı. Rusya Ermenileri Birliği, Rus-Ermeni Dostluk Derneği ve Ararat Derneği'nin organize ettiği gösteriye Jirinovski, Rusya Adalet Partisi Duma milletvekili Kira Lukyanova ve başka Rus siyasi ve sivil toplum örgütü yetkilileri katıldı.

Cesur bir adım
Gösteride konuşan Rusya Ermenileri Birliği Başkanı Ara Abramyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Ankara-Erivan ilişkilerinin normalleştirilmesini öngören protokolü askıya almasını "cesur bir adım" olarak nitelendirdi. Moskova'da faaliyet gösteren Ararat Derneği Başkanı Emmanuel Dolbukyan da, Türk kamuoyuna baskı yapabilmek için güçlü propaganda yapılması gerektiğini kaydetti. Adalet Partisi Duma milletvekili Lukyanova da, tüm dünya devletlerini sözde Ermeni soykırımını tanımaya davet ederek, "Partimiz olarak Ermeni halkının yanındayız!" dedi.

"Türkler, Ermeni topraklarını boşaltmalı"
Gösterinin en ilginç konuşmalarını ise Jirinovski yaptı. Jirinovski'den önce kürsüde konuşan Ermeni diasporası yetkilileri "Türklerle anlaşmak imkansız!" diye haykırırken, Jirinovski, "Neden öyle diyorsunuz? Türklerle anlaşmak mümkün. Toprakları boşaltsınlar, ondan sonra anlaşmak mümkün. Türkler sizin topraklarınızda yaşıyor. ABD ve İngilizlerin oyunuyla Birinci Dünya Savaşı çıkartıldı. Ermeni halkı büyük zarar gördü. Türkler Batı Ermenistan'ı işgal etti. Bolşevik lideri Vladimir Lenin'in sayesinde." dedi.

Türkleri bunu yapmaya zorlamalıyız
Jirinovski, Türkiye'nin "işgal ettiği" topraklardan çekilmesi gerektiğini iddia ederek, şunları söyledi; "Bu işin kolayı vardır: Türkiye'nin kuzeydoğusu Ermenistan'a, güneydoğusu ise Kürdistan'a verilsin. Türkleri bunu yapmaya zorlamalıyız. Siz Kırım'ın Ukrayna'dan alarak Rusya'ya verilmesi için bize destek verin, biz de Türkiye'deki toprakların size verilmesine destek verelim. O topraklarda daha önce Türkiye yoktu, eski Ermenistan devleti vardı. Aramızdaki Türk casusları şimdi benim konuşmalarımı hemen Ankara'ya ulaştıracaklar. Ben apaçık şekilde yine belirtiyorum: Türkiye toprakları boşaltılmalı ve Ermenistan'a iade etmeli."

Azeri ve Gürcü topraklarının da Ermenistan'a ait olduğunu belirten Jirinovski, 2012 Devlet Başkanlığı seçimlerinde kendi partisini oy verilmesini de istedi.

Ben aranızdayım
Jirinovski, "Dostunuz olarak ben aranızdayım. Peki nerde diğer parti liderleri? O yüzden 2012 yılında oyunuzu kime vereceğinizi iyi biliyorsunuz: Liberal Demokrat Partisi'ne!" diye konuştu.