21 Nisan 2010 Çarşamba

1 Mayıs’ı Kadınlaştırmaya!..

İşçi ve emekçi kadınlar, genç kadınlar;
1 Mayıs, her türden sömürüye karşı işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, kadın ve erkek işçilerin ellerini birleştirdikleri, mücadele taleplerini yükselttikleri gündür.

Öyleyse 1 Mayıs öncelikle; atölyelerde, fabrikalarda, tarım alanlarında, evde, sokakta işçi sınıfının en çok sömürüye uğrayan, en acımasız koşullarda çalıştırılan, ayrımcılığa ve cinsel istismara uğrayan, emeği en çok görünmez kılınan, sosyal güvencesiz bırakılan, işten ilk el çektirilen biz işçi ve emekçi kadınlarındır.

Öyleyse durmayalım!.. 1 Mayısı kadınlaştıralım!.. Kadın kararlılığı, azmi ve coşkusu ile dolduralım alanları!..

Gelecek için, kardeşlik için, eşitlik ve özgürlük için, sermayenin krizini çocuklarımızın sırtına bırakmamak için, özgür oluncaya dek susmayacağımızı göstermek için; kadınca isyanla dolduralım alanları!..

Özgürlük ve sosyalizm çağrılarıyla Avrupa sokaklarını, kitlesel ve militan kutlamalarla kızıla boyayalım!..

Fabrikalarımızdan, çalışma alanlarımızdan, evlerimizden sokaklara akalım!.. 1 Mayıs; rengimiz, coşkumuz ve kararlılığımızla isyana dursun!..

Haydi kadınlar; 1 Mayısı kadınlaştırmaya!..
Savaşa, şiddete, sosyal yıkımlara, cinsel-ulusal-sınıfsal baskı ve sömürüye, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı; Vardık varız varolacağız!
Kadınlar eller şalterlere!
Kadınlar; sokağa, eyleme, özgürleşmeye!

Nisan 2010
AvEG-Kon
Kadın Komisyonu