25 Nisan 2010 Pazar

Kamer Genç: AKP Mekke'de şeytanın taşlandığı yerdir

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytan taşlanan yerin adı'' şeklindeki sözleri tartışmaya yol açtı.

Anayasa değişikliği teklifinin 15. maddesinin üzerinde konuşmaların tamamlanmasının ardından verilen 7 değişiklik önergesinin görüşülmesine geçildi. Burada yasaların anasını yapıyoruzMadde metninin tekliften çıkarılmasına ilişkin CHP'nin önerisi üzerine söz alan Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Genel Kurulu ''tarafsız yönetmediğini'' ileri sürdü. Öztürk, ''Burada yasaların anasını yapıyoruz, yani Anayasayı yapıyoruz. Yasaları nasıl yaptığımızı milletin takdirine bırakıyorum. Genel Kurul süreci demokratik değildir'' diye konuştu. TBMM Başkanı Şahin, kendisine yönelik eleştirilere cevap vermeyeceğini, kendisi incinse bile incitici olmayacağını söyledi.

Sen seçmedin mi bu ismi
Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç, kendi önergesi üzerinde söz aldı. Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytanın taşlandığı yermiş. Onun için Tayyip Bey, 'AKP' diyenlere 'edepsiz' diyor. Sen seçmedin mi bu ismi'' demesi AK Parti'li milletvekillerin tepkisine yol açtı. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, sataşma gerekçesiyle söz alarak ''Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus insan sansınlar'' atasözünü anımsattı.

Hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır
AKP Tüzüğünün 1. maddesinde partinin kısa adının ''AK Parti'' olarak yer aldığını, bunun da herkes için aynı olduğunu ifade eden Kılıç, partilerinin ismini içine sindiremeyen, hazmedemeyenlerin inadına ''AKP'' gibi kısaltma kullandığını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: ''Genç'in partimizin adını benzettiği yer AKP değil Akabe'dir. İslam tarihini bilmiyorsan konuşmayacaksın. Milletin inancıyla, milletin peygamberiyle dalga geçmeyeceksin. Söylediğin sözlerin anlamını bileceksin. Akabe, İslam peygamberine geniş bir kitlenin biat ettiği, İslam dinini benimsediği yerdir. Akabe'nin, şeytanla da şeytan taşlamayla da uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ama hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır. Şeytan gecenin karanlığında karşılaşacak olsa muhtemelen yolunu değiştirmeyi tercih eder.''

İşte Kılıç'ın o sözleri
Suat Kılıç'tan Kamer Genç'e ağır itham

Soner Yalçın'ın kitabında var

Kamer Genç, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Genç'in ''Soner Yalçın'ın kitabında var'' diyerek konuşmasına başlaması üzerine TBMM Başkanı Şahin, mikrofonun sesini kapattı. Şahin, Genç'e ''hatasını düzeltmesi ve özür dilemesi için kürsüye çağırdığını'' belirterek, ''hata üstüne hata yaptığı'' gerekçesiyle söz vermedi. Şahin, Genç'i yerine oturması için defalarca uyardıktan sonra oturuma ara verdi. Ara sırasında da bazı AKP'li milletvekilleri Kamer Genç'e tepkilerini sürdürdü. Araya giren AKP'liler, tartışma çıkmasını önledi.