2 Ağustos 2017 Çarşamba

ANKARA’DA VALİLİK GÜLMEN VE ÖZAKÇA İÇİN EYLEM YAPILACAĞI GEREKÇESİYLE: HER TÜRLÜ EYLEMİ YASAKLADI..!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi devam ediyor. Cezaevindeki iki eğitimci için Ankara’da yapılan destek eylemleri devam ederken valilikten yasak kararı geldi. Ankara Valiliği, Ağustos ayı boyunca kentte açık alanda yapılacak her türlü etlinliğin yasaklandığını duyurdu.
Yazılı bir açıklama yapan valilik, Gülmen Ve Özakça’dan ‘DHKP-C Kamu Emekçileri Cephesi (KEC) mensubu’ sözleriyle bahsederek, “Özakça ve Gülmen’e Destek vermek ve tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla, 24 saat esasına göre ilimiz muhtelif yerlerinde, parklarında açlık grevi, oturma eylemi düzenleneceğine dair istihbarat alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Ankara Valiliği şunları kaydetti: “Bu tür eylemlerin, mevsim şartları da göz önünde bulundurulduğunda hava sıcaklığından dolayı vatandaşların parkları yoğun olarak tercih etmesinden dolayı çevreye rahatsızlık verebileceği, DEAŞ terör örgütü ve benzeri örgütlerin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir.”