8 Ağustos 2017 Salı

FAŞİZMİ İYİ TANIYANLARDAN ERDOĞAN’A YANIT: TEK TİP NAZİ DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR..!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık ‘Nazi uygulamaları var’ diye suçladığı Almanya’dan, Erdoğan’ın cezaevlerinde ‘tek tip kıyafet uygulanacağı’ açıklamalarına yanıt geldi.
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, tutuklu ve hükümlülere yönelik tek tip kıyafet uygulamasının Nazi dönemini hatırlattığını söyledi. Erdoğan’ın ‘tek tip kıyafet’ açıklaması sorulan Almanya Dışişleri Sözcüsü Schafer, hukuki açıdan bir değerlendirmede bulunamayacağını belirtirken, Erdoğan’ın yakın geçmişte Almanya’yı Nazi yöntemlerini uygulamakla suçladığının hatırlatılması üzerine, “Şahsen bir Alman olarak bana Almanya’daki kötü bir döneme dair kötü hatıraları uyandıran şeyler yapmasını dikkat çekici buluyorum” yanıtını verdi.
Erdoğan, Almanya ve Hollanda’ya Nazi benzetmesinde bulunmuştu
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li bakanların anayasa referandum mitinglerinin iptal edilmesiyle başlayan krizde Almanya ve Hollanda için ‘Nazi’ benzetmesi yapmış ve ‘faşist’ ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, “Almanya’da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsın konuşturmasınlar. Ey Almanya sizin demokrasiyle uzaktan yakından alakanız yok. Sizin uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Sizi dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. Almanya bunları bırakalı çok olduğu sanıyorduk, yanılmışız” açıklamasını yapmıştı.Erdoğan tek tip kıyafeti sık sık gündeme getiriyor
Darbe girişimine dair ‘Erdoğan’a suikast’ girişimi davasının sanıklarından biri ‘Hero’ yazılı bir tişört giyerek mahkemeye gelmişti. Sanığın kıyafeti tepki çekerken, Erdoğan, ‘darbe girişimi anması’nda yaptığı konuşmada, “Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi bunları da tek tip elbiseyle çıkaralım. Tek tip elbise” demişti.
Çalışmalar kısa bir süre önce başlamış, badem kurusu olacağı açıklanan kıyafetlerle ilgili detayları yine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşmıştı. Buna göre darbe girişimi davalarında yargılananlar tulum, ‘siyasi davalardan’ yargılananlar ise ceket pantolon giyecek.
Erdoğan, son dönemlerde ise hemen hemen yaptığı her konuşmada tutuklu ve hükümlülere yönelik tek tip kıyafet uygulaması sürekli gündeme getiriyor.