1 Ağustos 2017 Salı

Hani AKP Kürt Asimilasyonuna Son vermişti

Hani AKP Kürt Asimilasyonuna Son vermişti;Şırnaklı çocuklara Türk bayraklı el öpme merasimi, 1930'lara geri dönüldü,Türkçe Konuş,Türk Ol Kamapanyaları kapıda..!
Ordu ve Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri arasında imzalanan “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Şırnak’tan bir grup öğrenci Ordu’ya götürüldü.
Ordu Valiliği’ne götürülen judo, güreş, halter ve voleybol gibi değişik branşlardan 45 Şırnaklı çocuk sporcuyu Ordu Valisi Seddar Yavuz karşıladı.
Projeyi hazırlayan yetkililer çocuk sporculara Türk bayraklı tişört giydirirken ziyaret esnasında çocukların Vali Yavuz’un elini öpmesi de dikkat çekti.
Fotoğrafların medyaya servis edilmesi üzerine, geçtiğimiz günlerde milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partili (HDP) Faysal Sarıyıldız ise duruma tepki gösterdi.
Sarıyıldız’dan 1938 kıyaslaması
Bu duruma tepki ise geçtiğimiz günlerde vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’dan geldi.
Sosyal medya hesabından Şırnak’taki yasak ve operasyon ile gelen yıkımı anımsatan Sarıyıldız, 1938 Dersim Katliamı esnasında çekilmiş bir fotoğraf ile Türk bayrağı giydirilen çocukların fotoğrafını paylaşarak “Anne babaları öldürüldüğü için batıdaki ailelere dağıtılan Dersimli çocuklar; evleri yıkıldıktan sonra ‘gezi’ye çıkarılan Şırnaklı çocuklar” mukayesesi yaptı. Aslında T.C. devletinin resmi Kürt politikasında dünden bugüne değişen birşeyin olmadığı görülüyor.