1 Ağustos 2017 Salı

Yoğurtçu Parkı'nda 'HDP' ablukası: En çok korktukları şey mücadele edenlerin bir araya gelmesi..!

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) başlattığı ve İstanbul'a taşınan "Vicdan ve Adalet Nöbeti" bugün Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda HDP Meclis grup toplantısı ile başladı. Toplantıda HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay konuştu.
Kemalbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Meclis’e kilit vuranlara karşı sokaklarda bir araya geldik, sokaklar da kelepçeleniyor. Neden halkla buluşmamızdan korkuyorsunuz?
Bu kuşatmalardan sonra manşet atıyorlar, "Halk HDP’yi desteklemiyor" diye. Bu kadar yalanla başınızı yastığa nasıl koyuyorsunuz?
Düşünün ki parlamentonun üçüncü büyük partisinin eşbaşkanı yalan fezlekelerle rehin alınmış ve hala yargılama günü verilmemiş!
Erdoğan'ı sözlerini kanıtlamaya davet ettik, hiçbir karşılık alamadık. Demirtaş’a yönelttiğin suçlamayı sana aynen iade ediyoruz.
Değerli yoldaşlarım, mücadele arkadaşlarım...
Onların en çok korktukları, mücadele edenlerin bir araya gelmesi. Birleşik bir mücadelenin gerçekleşmesi AKP-Saray iktidarını en çok korkutan şeydir.
O yüzden HDP 7 Haziran'dan bu yana abluka altında. HDP'yi felç etme peşindeler. HDP'ye yönelik saldırıların altında birleşik mücadele için verdiğimiz mücadele yatıyor.
Başlattığımız Vicdan ve Adalet Nöbetimizle birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz, işçilerin, emekçilerin, kadınların, Türkiye halklarının mücadelesidir.
Vicdan ve Adalet Nöbetimizde uzun soluklu bir kutlu direniş yolundayız, zulme karşı dilsiz şeytan olmayacağız.
Bizi açlığa mahkûm etmek isteyenlere karşı ekmeğimizi bölüşüp onurumuzu çoğaltacağız.
Milyonların sesini rehin aldığını sananlar, hapishanelerin adalet dalgalarıyla nasıl silinip anlamsızlaştığına şahit olacak.
Ellerimizi yeni bir dünyayı kazanana kadar birleştireceğiz.
Zulme karşı dilsiz şeytan olmayacağımızı hep beraber göstereceğiz. Türkiye'nin bütün adalet isteyenlerini el ele vermeye çağırıyoruz. Birlikte kazanmak için hep beraber mücadele edeceğiz.
Yaşasın faşizme karşı mücadeleyi yükseltenler.
YOĞURTÇU PARKI'NDA POLİS ABLUKASI
Sabah saatlerinden itibaren Yoğurtçu Parkı'nın polis bariyeriyle çevrildiği Yoğurtçu Parkı Caddesi'nin de araç trafiğine kapatıldığı görüldü. Park içinde ve dışında polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Parka girişler için belirlenen noktada çok sayıda polis bekledi.
Polis, ses sistemini kuracak görevlilerin dışında içeriye kimsenin girişine izin vermedi.
Parkın içine asılması için getirilen büyük bir pankart ile bir çadır, polis tarafından kontrol edildikten sonra içeriye sokulmasına izin verildi
HDP milletvekilleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ile çok sayıda yurttaş Yoğurtçu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Halitağa caddesinden çıkıp Süleymanpaşa sokağı üzerinden Yoğurtçu parkına yürüyen vekillerin yolu polis tarafından Hasırcıbaşı caddesinde kesildi. Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu polis yetkilileriyle yolun açılması için konuştu anacak barikat kaldırılmadı.
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: PROVOKASYON ARAYANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ
Yürüyüşün barikatla kesildiği noktada HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir konuşma yaptı.
"Bu Vicdan ve Adalet Nöbeti medya tarafından sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Newroz'da da sabahın dokuzunda foto çekip hani nerde halk demişlerdi. Diyarbakır'da da açık hava hapishanesine çevirip 'kimse gelmedi' dediler. Bugün de benzer bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz bu nöbeti Edirne'den Hakkari'ye yaygınlaştıracağız. Bir tek yurttaşımız bile burada olsa, bu ülkede barış demokrasi isteyen herkesin gözü kulağı burada olacaktır. Yaşasın dayanışma.
"Bizim seçilmiş belediye meclisi üyelerimizi başkanlarımızı vekillerimizi siyasi imha operasyonuna maruz bıraktılar. Bu irade onların önüne geçmezse bildiklerini okuyacaklar. Biz barış ve demokrasi noktasında durmaya ısrar edeceğiz. Parka girip ilk hazırlığı yapacağız sonra da hepinizin ziyaretini kabul edicez. Buraya kadar gelen herkese dayanışması için teşekkür ediyoruz. Provokasyona, fırsat arayanlara fırsat vermeden bu direnişin katılımını sağlayacağınızı biliyoruz.
"Yaşasın barış ve halkların kardeşliği."
Konuşmanın ardından vekillerin, HDP ilçe yöneticilerinin ve gazetecilerin parka girişine izin verildi.