18 Ağustos 2017 Cuma

Yüksel’de çok sert polis saldırısı: Veli Saçılık’ın ampute kolu yeniden kırılmış olabilir!


KHK ile işlerinden edilen kamu emekçilerinin mücadelesinin simgesi haline gelen Yüksel direnişinde 283. gün akşam açıklamasına polis çok sert saldırdı.
DİHABER’in aktardığına göre, Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen KHK ile işlerinden ihraç edilen Veli Saçılık, Adnan Vural, Mehmet Dersulu ve diğer yurttaşlar eyleme katıldı. “Nuriye Semih yaşasın” yazılı pankart açtıkları için tutuklanan Beşiktaş taraftarlarına destek olmak isteyen Veli Saçılık Beşiktaş forması giyerek eyleme katıldı. “
Polis slogan atarak kol kola giren eylemcileri iterek sokaktan uzaklaştırırken Mehmet Dersulu’yu darp ederek gözaltına aldı.
Kadınların saçlarını yoldular
Yaşanan kargaşada polis Adnan Vural’ı da darp ederek yere düşürürken kadınların da saçlarından tutarak yerlere attı. Eylemciler Konur Sokağın sonuna geldikten sonra biber gazı atan polis eylemcilere tekrar saldırdı. Polis bir kişinin boynunu bir dakika sıktıktan sonra nefesi kesilen eylemci yerden kalkmakta zorlandı.
Polis işkenceyi kabul etti
Kadın eylemcilere tekme tokat saldıran polis yakaladığı 6 eylemciyi sokağın bir bölümünü kalkanları ile kapatarak içeri aldı. Kalkanların arasına basın mensuplarını almayan polis yurttaşları çok sert şekilde darp etti. Bir eylemcinin saçlarından tutarak kafasını yere vuran polis basın mensuplarının fotoğraf çekmesine de izin vermedi. Polis “Sokağı kapatıp sokak ortasında insanlara işkence yapıyorsunuz” diyen bir yurttaşa işkence yaptığını reddetmeyerek “Onlar bize vurdu biz de gereğini yapıyoruz” diye cevap verdi.
İlgili: Okmeydanı'nda cezaevi firarisi ile polis arasında silahlı çatışma
‘Veli Saçılık’ın kolu tekrar kırılmış olabilir’
Veli Saçılık’ın ampute olan kolunu daha önce kıran polis Saçılık’ı yine aynı kolunun üzerine düşürdü. Acı içinde yerde kalan Saçılık için ambulans çağırıldı. Veli Saçılık’ı olay yerinde tedavi eden sağlık emekçisi Adnan Vural, Saçılık’ın kolunun tekrar kırılmış olma ihtimalinin olduğunu belirtti.