16 Eylül 2017 Cumartesi

Hatun Ananın Mezarına Saldıran Murat Alp AKPnin Aktiif Militanı Olduğu Ortaya Çıktı..!

HDP'nin eski milletvekili ve eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan biri olduğu ortaya çıkan Murat Alp’in Ankara Gölbaşı AKP teşkilatında aktif militan olduğu  açığa çıktı. Nitekim saldırgan başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve AKP'nin bakan ve milletvekilleriyle de fotoğrafı ortaya çıktı.
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ikamet eden ve AKP'nin ilçe teşkilatında resmi olmasa da aktif görev aldığı öğrenilen saldırganın, saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çektirdiği fotoğraflara bu kez görevdeki Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da eklendi.
Saldırganlar korunuyor mu?
Sarıeroğlu ile çok samimi şekilde bir fotoğrafı ortaya çıkan Murat Alp, sadece bu isimlerle değil aynı zamanda AKP'li birçok isimle de fotoğrafının olması saldırı sonrası yaşanılan gelişmeleri de tartışmaya açtı. Murat Alp ile birlikte diğer saldırganların gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınıp serbest bırakılmaları bu fotoğraflar ışığında "acaba birileri tarafından korunuyor mu?" sorusunu da gündeme getirdi.
Saldırganların çoğu serbest bırakıldı
Saldırı kapsamında şu ana kadar 23 kişinin ifadesi alındı. Savcılık, saldırgan grubun "olayı terörist cenazesi sandık" savunmasını "haksız tahrik" olarak değerlendirdiği belirtiliyor. 4 kişinin halen gözaltına olduğu öğrenilirken, 6 kişinin ise arandığı öğrenildi. AKP'lilerle bu kadar yakın olan Murat Alp'in gözaltında olup olmadığı ise netleştirilemedi.
İçişleri Bakanı Soylu, fotoğrafın geniş yankı uyandırmasının ardından yaptığı açıklamada saldırganın "mahalle eşrafı" olduğunu savunmuş ve fotoğrafın da saldırı sonrası karakolda çekildiği doğrulamıştı.
AKP'li belediyeden vekile herkesin yanında

M.A.'nın bakanların yanı sıra AKP'nin Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile de birlikte fotoğraflarına ulaşıldı.