3 Nisan 2010 Cumartesi

BDSP: 'Faşist baskı ve terörünüz sökmeyecek!'

Sermaye devletinin 31 Mart günü BDSP'ye yönelik 4 ilde gerçekleştirdiği eşzamanlı operasyonların ardından Ankara, Bursa ve Samsun'dan gözaltına alınan sınıf devrimcilerinden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Deniz Gündoğdu, Erhan Erikli, Tolga Çınar serbest bırakılırken, Onur İnce, Hızlan Erpak, Özgür Karagöl, Can Kızıltan, Emre Azapçı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara'da gözaltına alınan Onur İnce, Hızlan Erpak, Deniz Gündoğdu, Erhan Erikli, Tolga Çınar, Özgür Karagöl, Bursa'da gözaltına alınan Can Kızıltan ve Samsun'da gözaltına alınan Emre Azapçı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki 3 günlük gözaltı işlemlerinin ardından savcılık sorgusu için bu sabah saat 10.00'da Ankara Adliyesi'ne getirildiler. Sorgulamanın ardından Deniz Gündoğdu, Erhan Erikli, Tolga Çınar serbest bırakılırken diğer sınıf devrimcileri tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. 5 sınıf devrimcisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklu BDSP'liler devrimci iradenin teslim alınamayacağını haykırdı
BDSP'lilerin tutuklandıklarının haberinin dışarıya ulaşması üzerine adliye önünde bekleyişlerini sürdüren devrimciler sloganlarla tutuklamaları protesto etti. "Tutuklu devrimciler serbest bırakılsın!", "Baskılar bizi yıldıramaz!", "Devrimci irade teslim alınamaz!", "Yaşasın devrim ve sosyalizm!" sloganlarını atan sınıf devrimcileri ile adliyenin önünde abluka oluşturan çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. "Savcılığın talimatı var" denilerek slogan attırmayacaklarını ifade eden kolluk güçlerine yanıt sloganların daha gür atılması ile verildi.

Tutuklu BDSP'liler adliyeden çıkarıldıkan sonra hızlıca ring aracına bindirildi. "Devrimci irade teslim alınamaz!" sloganını atan sınıf devrimcileri sermayenin faşist baskı ve terörünün BDSP'lileri yıldıramayacağını sermaye devletinin kolluk güçlerinin yüzlerine haykırdı.

Ankara BDSP operasyonları protesto etti
Gözaltındaki devrimcilerin Ankara Adliyesi'ne getirilmeleri üzerine Ankara BDSP tarafından operasyonlara ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ankara Adliyesi önünde saat 9.30’da, “Faşist baskı ve terör sökmedi, sökmeyecek Gözaltılar serbest bırakılsın!” ozaliti açılarak gerçekleştirilen basın açıklamasında, BDSP'lilere yönelik operasyonların aynı zamanda işçilere, emekçilere, ilerici ve devrimcilere yönelik bir saldırı olduğu ifade edildi.

Sermaye devletinin devrimci iradeyi ve örgütlenmeyi ezmek için dönem dönem böylesi operasyonlara başvurduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Sermaye devleti işçi sınıfının örgütlü bir temelde mücadele etmesinden korkuyor ve bunu bastırmak içinde her türlü zoru kullanıyor. Karalamaların yetmediği yerde copuyla, panzeri, gazı ile mücadeleyi bastırmaya çalışıyor. İlerici ve devrimci güçler gözaltına alınıyor, işkencelerden geçiriliyor, komplolarla tutuklanıyor, sokak ortasında katlediliyor." denildi.

Açıklama, şu sözlerle son buldu: "Yapılan baskılar, gözaltılar, tutuklamalar hiçbir zaman biz sınıf devrimcilerini yıldıramayacaktır. İşçi sınıfının olduğu her yerde, her direnişte var olmaya ve bu kokuşmuş düzenin karşısında sosyalizmin kızıl bayrağını daha da yükselterek dalgalandırmaya devam edeceğiz."

Sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” ve “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarının atıldığı eyleme, Devrimci Proletarya, Halk Cephesi, İşçinin Yolu, Kaldıraç ve TÜM-İGD destek verdi.