3 Nisan 2010 Cumartesi

Bugünde yargıyı boş geçmedi: 'Cübbenizi çıkarın da gelin'

Erdoğan MÜSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ekonomi değerlendirmesinin ardından Yargı ve muhalefete sert çıktı. Yargı'nın siyasi parti gibi davrandığını artık kendisini gizleyemeyeceğini kaydeden Erdoğan, Anayasa paketini eleştiren muhalefete çattı.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI
Borsa 2010'un rekorunu kırıyor. Dünyada bir çok başarılı inşaat firmalarımız var. Son Libya seyehatimde, Türk firmalarının itibar gördüklerini görmek bizi gururlandırıyor.

Kim kulp takmaya çalışırsa çalışsın
Şimdi bu ülkenin girişimcisi, esnafı, sanayicisi bu karanlık senaryolara pirim vermedi. Ekonomi son çeyrekte yüzde 6 büyüdüyse bu sizin çabalarınızla sizin desteğinizle gerçekleştirdi. 2010 yılında gayet mütevazi bir şekilde yüzde 3.5 büyüme hedefini koyduk. Kim hangi kulpu takmaya çalışırsa çalışsın Türkiye emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

Mali disiplinden taviz vermeden biz bu ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Ne seçim tartışmaları ne de referandum sözleri yatırımcılarımızı tedirgin etmesin. IMF'nin desteği olmadan kendi kaynaklarıyla krizi atlatan bir ülke olduk.

Seçimler ilan edilen tarihte yapılır
Şunu söylüyorum; Seçimler ilan edildikleri zamanda yapılır. Yani bunu bir fırsata çevirelim seçimi erkene çekelim, yok öyle bir şey. Bu az gelişmiş ülkelerin bir söylemi ve yaptıklarıdır. Bakıyoruz 16 ayda bir hükümet değişiyor. Böyle bir ülkede istikrar olur mu sermaye girer mi? Bundan önce nasıl süresinde seçime gidildiyse bundan sonra da böyle gidecek.

Şimdi de kalkmış IMF ile anlaşma imzalamıyorsunuz diyorlar. biz Türk milletinin derdini düşünüyoruz, Türkiye'nin menfaatlerini gözetiyoruz. IMF ile görüştüğümüzde siyasi işlere karışmayın dedik. Biz sizinle hep parayı konuşuruz dedik. Ama Türkiye'nin siyasetini sizinle paylaşmayız dedik ve nitekim öyle oldu.

Kanun devleti değik huku devleti istiyoruz
Anayasa değişiklik teklifi TBMM'de ve süreç önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Biz böyle gelmiş böyle gider diyebilirdik. Kanun devleti değil, hukuk devleti istiyorum. Yargı siyasete bulaşmadı yargı siyasete soyundu. Birde ne diyorlar vatandaşa, sakın oy verme diyorlar... Ya siyaset yapmayı çok istiyorsanız çıkarın cübbenizi siyasete girin. Artık kendinizi gizleyemezsiniz. Artık bu kadarına da pes. Hiç bir AB ülkesinde bizim gibi yargı oluşmaz. Hepsinde de bunu atayanlar parlamentodur, senatodur, başbakandır, bakanlar kuruludur. ABD'de başkan atamasını yapıyor. Biz de böyle bir şey var mı?

Ne kadar akıllısınız
En son lütfettiler Adalet Bakanı kalsın ama müsteşar gitsin diyorlar. Ne kadar akıllısınız. Bir de pazrarlık yapıyorlar. biz bu konuyu milletle konuştuk yine milletle konuşacağız.

Meslitekiler hastalıklı mı?
Muhalefete şaşıyorum. Parti kapatma iznini parlamento vermemeli. Siyasetçi kendi ayağına sıkar mı? Yargı mensubunu yargı izin verirse yargılayabilirsiniz, askeri askerdejn izin alarak yargılayabilirsiniz? Peki partiyi yargılayacak olan partilerden izin alamamalı. Peki meclistekiler hastalıklı mıdır?

Muhalefettekiler gizli oyda evet diyecek
Gerilim olmasın diye şu anki parlamentodaki parti sayısına göre dedik ki bizden 5 diğer partiler toplamında 14 kişi var. bu mudur kapatılmamızı önleme çabasının durumu? Bu oylama gizli yapılacağı için bir çok vekilin evet diyeceğini biliyorum. Madem muhalefet diyor ya millet istemez diye? Gidelim o zaman millete, kesmeyin yolları. Kendine ve Millete güvenleri yok bunların. Hukuk ileri standartlara ulaşmalıdır diyoruz. Eğer hukuk standartları yükselmez ise ekonomik standartlar da yükselmez.

Biz ne yasamanın ne de yürütmenin yetkilerini gaspetmelerine izin vermeyiz. Millete hesap verme durumu olmayanlar yaptıkları işlerin faturasını kendileri değil de milletin ödemesine alışmışlardır.

Yargı bizim önümüzü kesti
Önümüzdeki bir çok engeller olmasaydı Türkiye çok farklı noktada olurdu. Sadece bir örnek vereyim. İBB'nin Levent'teki arazisi satıldı. Birileri hemen yargıya müracaaat etti. Yargı bu işin öünü kesti. Belediye planlarını buna göre yaptı ama bu olmayınca belediyenin ödeme dengeleri alt üst oldu. Niye engelliyorsunuz. Efendim bunlar Arap. Arka ajandada bunlar yazıyor. Ve yargı bu tavrını sürdürmeye devam ediyror. İşte Galataport, Haydarpaşaport.. Yolumuzu kestiler ama biz umudumuzu kesmedik. Biz diyoruz ki eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız.

Adreslerini verin gidip sayalım
Bunların tarihine bakmak lazım. bunların dikili ağaçları kaç tane saymak lazım. Adreslerini versinler gidip ziyaret edelim. Biz daha Anayasa demeden onlar Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz dediler. durun daha size göstermedik. Yaspmak yerine yıkmak, taşın aline altına elini koymak yerine duvarlar örmek ancak CHP'nin anlayışı olabilir. Türkiye artık daha fazla oyalanamaz. Kendi küçük ikballerini kaybetmek korkusunda olanlar Türkiye'nin kutlu yükselişine mani olamazlar. Eğer milletin meclisi Anayasa konusunda iyi bir sınav veremezse gidilecek yer millettir.