1 Nisan 2010 Perşembe

CHP ve MHP birleşti

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yerine geçecek isim konusunda CHP ile MHP ‘ittifak' oluşturdu.

Bugün yapılacak seçimde koltuğun yeni sahibi belirlenecek. 34 üyesi olan Belediye Meclisi’nde, AK Parti’nin 13, CHP’nin 10, MHP’nin 9 üyesi mevcut, 2 üye de bağımsız. Başkanlığı alabilmek için, ilk üç turda üçte iki çoğunluk gerekiyor.

BAŞKANLIK 4. TURA KALACAK

Büyük bir sürpriz yaşanmazsa, ilk üç turda hiçbir adayın tek başına ipi göğüsleyemeyeceği tahmin ediliyor. Dördüncü turda ise salt çoğunluğu sağlayan aday başkan seçilecek. Bu turda, CHP’li ve MHP’li üyelerin AK Parti’nin adayına karşı ittifak yapmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Zımni ittifaka, iki partinin genel merkez yönetimleri ve liderlerinin de sıcak baktığı ifade ediliyor.
OYU ÇOK OLAN DESTEKLENSİN
MHP, “Seçimleri biz kazandığımız için, CHP bizim adayımızı desteklesin” görüşünü dile getirirken, CHP tarafı ise “Halen Grup Başkanvekili Halil Ün bizim adayımız. Hangi aday daha fazla oy almışsa, diğer parti onu desteklesin” talebinde bulunuyor.