1 Nisan 2010 Perşembe

Balyoz tahliyeleri bildik hakimden

BALYOZ'DA PEŞ PEŞE TAHLİYE.
Akşam saatlerinde Balyoz soruşturmasıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşandı. Önce 23 kişinin tutukluluğuna itiraz edildi. Ardından soruşturmanın bir numaralı sanığı ile birlikte 19 kişi tahliye edildi. Tahliye kararını veren nöbetçi hakim ise Oktay Kuban'dı.

12. AĞIR CEZA 'BİZİM'
Soruşturma süresi boyunca Balyoz tutuklamalarına yapılan itirazların büyük bir kısmının 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Kuban'a yapılması kimi çevreler tarafından farklı bir şekilde yorumlanıyordu. Bu duruma gerekçe olarak da Ergenekon sanığı Şener Eruygur´un eşi Mukaddes Eruygur´un internete düşen ses kayıtlarıydı. Mukaddes Eruygur'un ses kaydında 12. Ağır Ceza Mahkemesi´nden "Bizden" diye bahsetmişti.

KAFES İDDİANAMESİNE RET
Öte yandan Kuban, Ergenekon bağlantılı ´Amirallere Suikast´ iddianamesinin sanıklarının tahliyesini istemiş, ´Kafes Eylem Planı´ iddianamesinin kabul edilmemesi yönünde görüş bildirmişti. Darbe andıcındaki ıslak imzanın sahibi olduğu öne sürülen Dursun Çiçek'i tahliye eden, Kafes iddianamesine 'ret' oyu veren Hakim Oktay Kurban, Balyoz soruşturmasında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen Korgeneral Olcan'ı da serbest bırakmıştı.

KRİTİK TAHLİYE KARARLARINDA ONUN İMZASI VAR
Balyoz soruşturmasındaki son tahliyelerin altına yine Kuban'ın imza atması, kritik tahliye kararları veren Kuban hakkındaki iddiaların daha belirgin hale gelmesine neden oldu.