1 Nisan 2010 Perşembe

İşçiler Sakarya Meydanı’na girdi



Foto: İşçiler Sakarya Meydanı’na girdi

-TEKEL işçileri Türk-İş önüne gitmekte kararlı. Tuna Caddesi’ndeki toplanmaya son verildi. Bine yakın kişi barikatı aşarak Sakarya Meydanı’na girdi. Kurumlar, tüm sokaklardan Sakarya’yı zorladı. Polis, Ziya Gökalp Caddesi’nden meydana girmek isteyen gruba saldırdı.

Saatlerdir Tuna Caddesi’nde kurulan barikat önünde bekleyişlerini sürdüren TEKEL işçileri, eylemlerini Sakarya sokaklarına yaydı. Sabahtan bu yana polis tarafından kapatılan tüm girişler zorlanıyor.

İşçiler meydanda

Ara sokaklarda çatışmalar sürerken ağırlığını işçilerin oluşturduğu bine yakın kişi, Sakarya Meydanı’na girdi. Çevrede toplanan gruplar birleşmeye ve ara sokaklardan işçilerin yanına girmeye çalışıyor.

Bir grup Bayındır Sokak’ta yüzlerce kişi oturma eylemi yapıyor. “TEKEL’in ateşi AKP’yi yakacak” sloganı atan işçiler, meydanda toplanan arkadaşları ile birleşmek ve Türk-İş Genel Merkezi önüne gitmek istiyor. Polis ise işçilere ‘dağılın’ uyarılarında bulunuyor.

Sokaklar çatışma alanı

Ziya Gökalp Caddesi'ne geçen 300 kişilik kitle Sakarya sokaklarına girişleri engellenince Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri grubu müdahale etmeye hazırlandı. İşçiler ve demokratik kurumlar ile polisler arasında çatışma yaşanırken, grup Selanik Caddesi üzerinden Kocatepe’ye doğru çekildi. Ara sokaklarda taşlı sopalı çatışmalar yaşandı. Polis gaz bombaları ile ortalığı savaş alanına çevirdi. Gruplar birleştikçe polis ile gerginlik sürüyor