29 Kasım 2016 Salı

Adana da Yoksul Çocukların kaldığı Tarikat Yurdunda Yangın Çıktı 12 Kişi Öldü..!

AKP iktidarı, bir yandan eğitimi dinselleştirirken
çocukları cemaat,tarikat evlerine,yurtlarına mahkum edip tecavüz edip ucuza çalıştırırken öte yandan diri diri yakmaktan geri kalmadılar.
Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören çocuklarının kaldığı yurtta bugün (29 Kasım) akşam saatlerinde yangın çıktı.
Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atladı. Ekipler söndürme çalışmalarını sürdürürken, yaralanan öğrencilerin Adana’daki çeşitli hastanelere kaldırıldığı belirtilmişti.
DHA’nın haberine göre; Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ ilçesindeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 22 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Süleymancıların yurdu
Aladağ’daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurdun 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu olduğu ve yurdun Süleymancılar cemaatine bağlı olduğu belirtildi.
Çocuğunun kayıp olduğunu belirten bir baba, “Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, bizim çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” dedi.
Tarikat yurtları kapatılsın