23 Kasım 2016 Çarşamba

KESK'ten KHK'lere karşı eylem kararı..!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kanun Hükmünde Kararnamelerle yaşanan açığa alma ve ihraçları protesto edecek. Eylem programını açıklayan KESK, 5 ilde bölge mitingleri yapacak.
Evrensel gazetesinin haberine göre KESK, kuruluşunun 21’inci yıl dönümü olan 8 Aralık’ta Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda dayanışma şenliği düzenleyecek. KESK, “Haklar, OHAL ve KHK’lerinizden önce gelir” sloganıyla 5 ilde bölge mitingleri gerçekleştirecek. 10 Aralık Cumartesi günü Mersin, Samsun ve Van’da; 11 Aralık Pazar günü ise İstanbul ve İzmir’de mitingler yapılması planlanıyor.
Eylem programına göre, 20 Aralık’ta ihraç edilenlerle birlikte İstanbul’dan Ankara’ya “Emekçi Yürüyüşü” yapılacak. Yürüyüş Ankara’da düzenlenecek mitingle sonlandırılacak. 15 Aralık’ta ise, 2017 bütçesine karşı tüm illerde basın açıklaması gerçekleştirilecek.
‘BAKANLAR KURULUNA GREV ERTELEME YETKİSİ’
KESK Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısına KHK ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Aslan’ın da aralarında olduğu kamu çalışanları da katıldı. Basın açıklamasını KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse yaptı.
Köse, OHAL’in gerekçesi olan darbe girişimiyle alakası olmayan düzenlemeler yapıldığını belirtti. 678 sayılı KHK ile Bakanlar Kuruluna grevi 60 gün erteleme yetkisi verildiğini hatırlatan Köse, kayyım atanan belediyelerde çalışan yüzlerce kamu çalışanının ihraç edildiğini söyledi.
‘SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KALDIRILDI’

677 sayılı KHK çok sayıda üye ve yöneticilerinin ihraç edildiğini aktaran Köse, sendikal hak ve özgürlüklerin KHK’lerle kaldırıldığını savundu. KESK ve bağlı sendikaların saldırı altında olduğunu söyleyen Köse, “Sendikalarımız ve üyeler biat etmeye zorlanmakta, sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktadır. Bu hevesleri kursaklarında kalacak. Teslim alamayacaklar, bizler kazanacağız, kendileri pişman olacak” dedi.