23 Kasım 2016 Çarşamba

KADIN ÖRGÜTLERİNDEN ERKEK ŞİDDETİ NEDENİYLE YAŞAMINI SONLANDIRAN ZEYNEP TÜM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Erkek şiddetine karşı kadın dayanışmasını büyütelim !
Zeynep Tüm’ler ölmesin !
Devrimci çevrelerde sahte ve iki yüzlü kimlikleri ile varlıklarını sürdürmeye çalışan kesimlerin sonu her daim düştükleri çukurdur. Devrimci sosyalist çevreler bu tipten atıklardan kurtulmalı, giydikleri ve kendilerine dar gelen devrimcilik gömleğini üzerlerinden söküp atmalıdır. Öyleki onların kirlenmişlikleri, ikiyüzlülükleri kamuoyunda teşhir edilerek yaydıkları pis kokuların sonu getirilmelidir.
Kadına yönelik şiddet her yeni günde değişik biçimlerde kadınların canına kast ediyor. Kimi zaman fiziksel şiddetin biçimleri karşımıza çıkarken, kimi zaman psikolojik ve sosyal şiddetin neden olduğu kadın intiharları ile ölüm kadınların kapısını çalıyor. Avrupa’da yaşanan kadın intiharları ve ölümleri de azımsanmayacak düzeydedir. Erkek şiddetinin neden olduğu kadın ölümleri tüm gizli tutma çabalarına rağmen bilinen yaşanan bir durumdur. Yaklaşık 20 gün önce devrimci ve alevi çevrelerce tanınan Zeynep Tüm yaşadığı erkek şiddeti nedeni ile hazin bir şekilde yaşamına son vermiştir. Barış Aydın adlı şahıs ile bir süredir birlikteliği olan Zeynep Tüm, yaşadığı erkek şiddetine yaşamına son vererek isyan etmiştir, teşhir etmiştir. Bu durumun psikolojik sonuçlarını ağır bir depresyonla yaşayan ve Türkiye’deki ailesine giderek paylaşan Zeynep Tüm, Barış Aydın’ın zorlamaları sonucu tekrar Paris’e dönmesinin ardından hayata veda etmiştir.
Tüm’ün ön otopsi raporunda çıkan yeni dönemde uğradığı şiddet bulgusu bu konuda ısrarla delil isteyen tüm çevrelere yanıttır. Ayrıca yakın aile çevresine beyan ettiği uğradığı şiddet bir başka önemli veridir. Barış Aydın’ın yine hazin bir şekilde ölen eski eşine uyguladığı şiddet ise Paris devrimci, sosyalist ve alevi çevrelerce de bilinen ve ifade edilen bir bilgidir.
Bu durumun bilgisine ulaşan biz kadın örgütleri ön otopsi raporunun sonuçları ve ayrıca ilan edilen kadın beyanı ile Zeynep Tüm’ün nedensiz bir intiharla yaşamına son vermeyeceğini biliyoruz. Hiç bir ölüm nedensiz değildir. Yaşanılan şiddet ortamının neden olduğu bu ölüm kadın katliamıdır. Ve bunun sorumlusu kendisini devrimci, sosyalist ve alevi bir kimlik olarak tanıtmaya çalışan Barış Aydın’dır. Ama nafile kof şişlik bir yerlerden patlar, bu gömlek ona dar gelir…
Tüm bu olanların üzerine Barış Aydın isimli müsvedde 22 Kasım 2016 günü Zeynep Tüm’ün Paris’te gerçekleşen cenaze töreni sonrasında başka kadın devrimcilere şiddet uygulamaya yeltenmiştir. Cenaze törenine kalabalık bir şekilde katılan Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri Zeynep Tüm’ün ailesinin acısını paylaşmak istemiştir. Cenaze töreninde SKB adına gerçekleştirilen konuşmada bu vurgulanmış ve isim verilmeden erkek şiddeti lanetlenmiştir. Bu durumu hazmedemeyen Barış Aydın tüm çirkinliği ve çukurluğu ile SKB’li kadınları telefonları ile rahatsız etmiş en sonunda konuşma yapan kadın arkadaşı telefon ile arayarak ağza alınmayacak, kadın cinselliğini hedefleyen ve esasta da devrimci mücadele yürüten tüm kadınları kast eden küfür ve hakaretler etmiştir. Facebook’tan SKB Fransa sayfalarına giren Barış Aydın’ın yakın akrabaları hakaretlerini sürdürmüşlerdir. Barış Aydın tam da 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele haftasında devrimci kadınlara şiddet uygulamakta pervasızlığını ölçüsüz bir şekilde yinelemiştir.
Bizler Fransa’da kadın özgürlük mücadelesi yürüten devrimci, sosyalist yurtsever kadınlar olarak; Zeynep Tüm’ün yaşamını karartan Barış Aydın gibilerinin hakaretlerine asla izin vermeyeceğiz. Onun bizleri sokak… olarak itham ettiği alanlar bizim özgürlük mücadelemizi büyüttüğümüz ve taleplerimizi haykırdığımız merkezlerdir.
Avrupa’da ve Fransa’da yaşayan göçmen, alevi, sosyalist, yurtsever çevrelere çağrımızdır ; Barış Aydın gibi kadın katili kişiliklerin ortamlarımızı kirletmesine izin vermeyelim. O’nu tüm ortamlarımızdan def ederek hak ettiği ve bize yakışan tutumu gösterelim.
Yaşasın kadın özgürlük mücadelemiz !
Yaşasın kadın dayanışması !
Bir kişi daha eksilmeyeceğiz !
Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği – Fransa Kürt Kadın Hareketi – Zin Kadın Meclisleri – Fransa ADKH