23 Kasım 2016 Çarşamba

Cami-cemevi değil hastane isteyen Mamaklılar kazandı

Mamak halkı, cami-cemevi projesinin iptal edilmesinin ardından aynı bölgeye devlet hastanesi kurulması talebini mücadeleye dönüştürdü ve kazandı. Ankara Valisi Ercan Topaca ile yapılan görüşmenin Mamak’a devlet hastanesi yapılmasına dair çalışmalara başlandığı bildirildi
Ankara’da Haziran İsyanı’nın hemen sonrasında cami-cemevi projesine karşı bir mücadele başlamıştı. Günler süren direnişin sonrasında halkın istemediği cami-cemevi projesi iptal edilmişti. Çok geçmeden Mamak’ta kurulan mahalle meclislerinden cami-cemevinin yerine hastane yapılması talebi öne çıktı. Tuzluçayır, Çağlayan ve Kartaltepe mahallelerinde kurulan meclisler, bu talebi bir mücadeleye dönüştürdü ve günlerce mahalle toplantıları yapıldı, imzalar toplandı. “FETÖ için cami-cemevi değil halk için hastane” sloganıyla toplanan imzalar da Mamak Belediyesi’ne teslim edildi.
İmzaların teslim edilmesiyle mücadeleyi sonlandırmayan Mamaklılar taleplerinin peşine düştü ve bugün (23 Kasım) Ankara Valisi Ercan Topaca ile bir görüşme gerçekleştirildi. Mamak Belediye Başkanı Akgül, mahalle muhtarları ve meclis temsilcilerinin gittiği görüşmede İl Dernekler Müdürü, Vakıflar Genel Müdürü ve İl Sağlık Müdürü de yer aldı.

Vali Topaca, halkın bu haklı talebine kayıtsız kalamayarak gerekli çalışmaların başlatıldığını ve Mamak’a bir devlet hastanesi kurulacağını söyledi. Böylece Mamaklılar, mahalle meclisleriyle büyüttükleri hastane mücadelesini de kazanmış oldu.