19 Kasım 2016 Cumartesi

Sağlık emekçileri direnişte: Son arkadaşımız dönene kadar direneceğiz!

ses-ankara-subesi-eylem-19kasim2016Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi’nin OHAL yasasına, KHK’lere, ihraçlara karşı 18 Kasım’da başlattığı eylem ikinci gününde devam etti. Yaptıkları açıklamayla pazar günleri hariç her gün saat 18.00’da Sakarya Meydanı’nda olacaklarını belirten SES Ankara Şubesi Yürütme Kurulu şunları söylemişti:
  • Pazar günleri hariç hafta içi her gün saat 18.00’de Sakarya Meydanı’nda buluşarak sözümü söylemeye devam edeceğiz. Emekçilere reva görülen haksızlıkları, hukuksuzlukları anlatacağız. Deşifre edeceğiz.
  • Her hafta ihraçların yaşandığı işyerleri önünde bulunarak yöneticilerin haksız ve hukuksuz tutumlarını teşhir edeceğiz.
  • Sağlık alanında örgütlü emek meslek örgütlerinin birlikte düzenleyeceği sağlık buluşmaları etkinliklerine katılım sağlayacağız.
Sağlık emekçileri bugün (19 Kasım) yeniden Sakarya Meydanı’na bir araya gelirken, emek ve demokrasi güçleri de eyleme destek verdi. Sağlık emekçileri yaptıkları basın açıklamasında, “Son arkadaşımız işine geri dönene kadar direneceğiz. Herkese parasız, anadilinde sağlık isteyen arkadaşlarımız ihraç edildi, Cizre’de yaşatmak için mücadele veren arkadaşımız vuruldu” dedi.
Açıklamanın ardından sözü ihraç edilen sağlık emekçileri aldı. Sıddık Akın 20 yıl boyunca SES’te çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığını belirterek “Çok kez soruşturma geçirdim, gözaltına alındım ve tutuklandım. Bizi o dönem tutuklayanlar bugün terör örgütü üyesi olduğu için mahkumlar. İşyerinde kim boyun eğmiyorsa 29 Ekim KHK’si ile ihraç edildi. Biz direnmeye devam edeceğiz. Bize bunu yapanlar da mahkum edilecek. Kuru soğan yeriz yine de boyun eğmeyiz. Emeğin özgür olduğu demokratik ülke için direneceğiz” dedi.
Saniye Erenler ise günlerdir direnişte olan KHK ile açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen’e, öğretmen Acun Karadağ’a ve Samandağlı eğitim emekçilerini selamladı.
Sağlık emekçileri pazartesi günü yeniden sokakta olacaklarını belirterek eylemi sonlandırdı.