17 Kasım 2016 Perşembe

“Mağdur tecavüzcüsüyle evlensin” düzenlemesi AKP oylarıyla Meclis’ten geçti..!

Çocuk istismarı ile ilgili olarak Meclis’te görüşmesi süren kanun teklifine AKP milletvekilleri son dakika önergesi sundu. AKP önergesinde “çocuk yaştaki çocuklara cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün geri bırakılmasına hüküm verilmiş ise cezanın ertelenmesi” istendi.
Cinsel istismara uğrayan çocukların mağdurlarıyla evlendirilmesinin önünün açılması ve çocuk tecavüzcülerinin aklanması anlamına gelen düzenlemeye CHP ve MHP’li vekiller karşı çıksa da önerge, yapılan ilk oylamada AKP’li vekillerin oylarıyla kabul edildi.
Muhalefet vekillerinin açık oylama talebi üzerine yapılan oylamada 184 oyu bulamayan önerge salı günü tekrar görüşülecek.
Dört bin kişi yararlanacak
AKP oylarıyla Meclis Genel Kurulu’ndan geçen önergenin kabul edilmesiyle birlikte tecavüz suçundan hapiste yatan mahkumlar da yararlanacak. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, AKP’nin cinsel istismar suçu işleyenleri aklayan önergesinden ilk etapta dört bin kişinin yararlanarak tahliye olacağını belirtti.