30 Kasım 2016 Çarşamba

Yaralı kurtulan çocuklar bakanları yalanladı: “Yangın merdiveni kilitliydi”..!

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaati’ne ait yurtta 11’i çocuk 12 kişinin yanarak yaşamını yitirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile üç bakan ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Heyet adına konuşan Kaynak, ellerine ulaşan ilk bilgilere göre yangın merdiveninin kilitli olmadığını iddia etti.
Kaynak’ın, bakanların ve bürokratların “ellerine ulaşmayan bilgi” ise katliamdan yaralı olarak kurtulan çocuklardan geldi. Evrensel’in Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ettiği çocuklar ile dört görevli yaşananları anlattı.
Önce duman kokusu aldıklarını, ardından “Yangın” diye sesler duyduklarını söyleyen çocuklar, aşağı kata indiklerinde görevlilerin kendilerine “Siz yukarı çıkın, biz yangını söndüreceğiz” dediğini aktardı. Çocuklar, yangının büyümesi üzerine yangın merdivenine gittiklerini, merdivenin kilitli olması nedeniyle dışarı çıkamadıklarını ve can havliyle pencereden atlayarak kurtulduklarını söyledi.
Yangından sağ kurtulan bir görevli zeminin halı ve merdivenlerin ahşap olması nedeniyle yangının hızla üst katlara yayıldığını ifade etti.
Yeğenini kaybeden ve yaralı kurtulan bir yurttaş da devlete ait olan yurdun eski olduğu gerekçesi ile yıkıldığını, buradaki öğrencilerin Süleymancılar’a ait cemaat yurduna yerleştirildiğini, kendi çocuklarının da devlet yurdunda kaldığını sandıklarını dile getirdi.