23 Kasım 2016 Çarşamba

Grev kararının ardından ERDEMİR işçileri eylemde..!

DHA’nın haberine göre Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararının ardından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (ERDEMİR) çalışan işçiler, iş çıkışı eylem yaptı.
Erdemir’de bugün saat 08.30-16.30 vardiyasında çalışan işçiler, mesai bitiminde Ofis yolu üzerinde bir araya geldi. Yaklaşık 3 bin işçi, ‘İşveren şaşırma sabrımızı taşırma’ ve ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ şeklinde slogan attı. Eyleme işçilerin ailelerinin yanı sıra siyasi partilerden de destek geldi.
İşçiler, Türk Metal Sendikası ile işveren arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin talepleri doğrultusunda sonuçlanmasını istediklerini söyledi.
Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, en iyi sözleşmenin masada biten sözleşme olduğunu belirterek, şöyle dedi:

Türkiye’nin gözbebeği, dünya markası, piyasa lideri bir kuruluş, işçisine 68 kuruş zam önerdi. Ama bizim için ha 68 kuruş, ha sıfır zam. Onun için bu teklifin de ciddiye alınır bir yanı yoktur. Onun içindir ki, Türk Metal sendikası grev kararını aldı. Kararımızı bugün itibarıyla ilan panolarına astık. Gelin masada pazarlık edin. Sizi şampiyon yapan işçi burada. Cevheri demire, demiri çeliğe dönüştüren, çeliği nakış gibi işleyen o işçiler burada.