25 Kasım 2016 Cuma

Erdemir'de toplu iş sözleşmesi için işçiler eylemde..!


Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı ardından eylemlerini sürdürdü. İşçiler, öğlen yemekhane önünde toplanarak protestoda bulundu.
Türk Metal Sendikası, işveren ile 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçlanamaması üzerine grev kararı aldı. Grev kararı üzerine daha önce servislerle geldikleri fabrika önünden sloganlarla yürüyerek işyerlerine giden, önceki gün iş çıkışı eylem yapan işçiler, bugün de öğle arasında yemekhane önünde toplandı. Yemek yemeyen işçiler, alkış ve sloganlarla işvereni protesto etti.
‘EYLEMLERİN SERTLİĞİ ARTACAK’
Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, işçilerin haklarını almak için sonuna dek mücadele edeceklerini söyledi. Eylemlerinin artarak devam edeceğini beirten Ercan, “Eylemlerimizin sertliği de artacak. Ta ki işveren bizi masaya çağırıp, bizi mutlu edecek rakamları önümüze koyana dek mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz sorunu masada çözmek istiyoruz. Bizim istediğimiz uzlaşmak ve anlaşmaktır. Erdemir yönetimi ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yönetimine çağrı yapıyoruz. Gelin masada pazarlık edin” dedi. Ercan’ın konuşmasının ardından bir süre daha yemekhane önünde bekleyen işçiler, ardından işlerine döndü.
erdemir3
Geçen 14 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşen 26’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, sendika yöneticileri ilk 6 ay yüzde 12’lik artış, takip eden 6 aylık üç dönem ise enflasyon oranında zam ve refah payı istedi.
Türk Metal Sendikası’nın talebi Erdemir adına görüşmeleri yürüten Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından kabul görmedi. Anlaşma sağlanamayınca Türk Metal Sendikası grev kararı aldı.
(ZONGULDAK-DHA)